Facebook'un yapay zekası insanların düşüncelerini okumayı başardı

Facebook'un yapay zekası insanların düşüncelerini okumayı başardı

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, yapay zekayla ilgili çalışmalarını bir adım ileri götürerek insan zihnini okuyan bir program tasarladı.

Son yılların üzerinde en çok konuşulan konularından biri olan yapay zeka, artık bilimin sınırlarını aşıp günlük hayatın her alanına girmeye başlıyor.

Dünya çapındaki tüm büyük ölçekli şirketlerin başvurduğu yapay zeka teknolojisi; teknolojik ilerleme, üretim ve uygulama gibi alanlarda karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda yapay zeka teknolojilerine ciddi yatırımlar yapılıyor. ABD merkezli teknoloji devi Meta da çeşitli yapay zeka projeleriyle biliniyor.

DÜŞÜNCEYİ YAZIYA DÖNÜŞTÜREN YAPAY ZEKA

Facebook'un çatı şirketi Meta'da görevli bilim insanları, insan düşüncelerini okuyabilen ve bunları büyük bir doğrulukla konuşmaya çevirebilen yapay zeka üzerinde çalışıyor.

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre, şu anda düşünce çözümleme doğruluğu yüzde 73'e ulaşmış durumda. Öğrenme sürecinde yapay zeka, katılımcıların beyinlerinin belirli sloganlara, cümlelere veya uzun metinlere nasıl tepki verdiğini kaydediyor.

Sistem daha sonra yanıtın özellikle güçlü olduğu kelimeleri vurguluyor ve bunlardan bir 'sözlük' veri tabanı oluşturuyor. Sistem, şu ana kadar en yaygın sözcüklerden yaklaşık 800'ünü analiz etmeyi başardı. Gelecekte yapay zekanın kelimeleri ve cümleleri daha doğru bir şekilde tanımlayacağı belirtiliyor.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.