Türkiye'de günlük internet kullanımı 6 saat 57 dakika, 5 vakit namaz ise sadece 1 saat!

Türkiye'de günlük internet kullanımı 6 saat 57 dakika, 5 vakit namaz ise sadece 1 saat!

Allah'ın verdiği günlük 24 saatin 1 saatini namaza ayırmaktan imtina edenlerin bir çoğu günde yaklaşık 7 saatini internette harcıyor. İşte We Are Social'ın 2024'ün ilk çeyreği için yayınladığı küresel internet kullanımı raporu

Türkiye'nin sosyal medya platformlarında kaç kullanıcısı var? İnternet ve sosyal medyada günde ne kadar zaman geçiriyoruz? İşte Türkiye ve dünyanın sosyal medya karnesi…

Dijital çağın hızlı ritminde, sosyal medya platformları hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda. Her an paylaşıyor, iletişim kuruyor, beğenileri topluyor ve içerikleri takip ediyoruz. Sanal dünya, gerçek hayatımızın önemli bir parçası haline geldi, hatta bazen sanal ortamda yaşadığımız sosyal etkileşimler gerçek hayattan daha yoğun olabiliyor.

Gün geçtikçe çoğalan sanal platformlar arasında eskimiş, modası geçmiş hatta unutulmuş olanlar bile var. We Are Social'ın 2024'ün ilk çeyreği için yayınladığı küresel internet kullanımı raporu, bu dijital bağlılığımızı çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor ve sanal dünyanın notlarını dağıtıyor.

Her tıklamamızda, her paylaşımımızda bir parça daha dijitalleşiyor, sanal dünyanın içine daha fazla gömülüyoruz. Sosyal medya analizleri, internet kullanımı trendlerini takip ediyor ve her biri, dijital varlığımızın izini sürmek için birer araç haline geliyor. Artık sanal dünyada yaşadığımız olaylar, gerçek hayatımızı etkileyebilecek kadar güçlü ve önemli hale geldi. Bu, çağımızın gerçeği ve geleceğin yönünü belirleyen bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

TÜM DÜNYANIN GÜNLÜK SOSYAL MEDYA KULLANIMI 2 SAAT 23 DAKİKA

Rapor, internetin ve sosyal medyanın insanoğlu için ne kadar değerli olduğunun ispatı gibi.

5,35 milyar insan internet kullanıyor. Sosyal medya kullanıcısı geçen yıla göre yüzde 5,6 arttı; 2023 yılı boyunca 266 milyon yeni kullanıcı ilk kez sosyal medyayı kullanmaya başladı. Üstelik sosyal medya kullanıcısı sayısı yerinde durmuyor, hızla artıyor. Yaklaşık 5,04 milyar insan her gün sanal dünyanın kapılarını aşındırıyor.

DÜNYA GÜNDE 6 SAAT 44 DAKİKA İNTERNETTE VAKİT GEÇİRİYOR

Televizyon izlenilen saat, internette geçirilen zamanın ancak yarısı, yani 3,06 saat kadar. Ortalama 2,23 saat de sosyal medyaya vakit veriliyor. 1,41 saat kitap, dergi vs okuma, 1,25 saat müzik dinleme ve 1,02 saat oyun oynamaya vakit ayrılıyor.

Webde en çok ziyaret edilen adresler akla ilk gelenler. Arama motoru; Google, video paylaşım adresi; YouTube ve her yanıyla çok iyi tanıdığımız Facebook.

META GRUBU SOSYAL MEDYADA LİDER KONUMDA

Facebook liderliği kimseye kaptırmayacak gibi duruyor. 3 milyar 490 milyon bir rakamla ve en yakın takipçisi YouTube’a yaklaşık yarım milyon fark atarak (2 milyar 491 milyon) bayrağı önde götürüyor. WhatApp ise 2 milyar kullanıcı ile üçüncü sırada. Instagram listede 2 milyar kullanıcı ile dördüncü, TikTok ise 1 milyar 562 milyon kullanıcı ile beşinci sırada.

TÜRKİYE'DE GÜNLÜK İNTERNET KULLANIMI 6 SAAT 57 DAKİKA

Türkiye, tüm rakamlarda dünya ortalamalarının önünde. Türk insanı sosyal medyayı çok seviyor, tüm dünyaya ün salan misafirperverliğine şimdilerde sosyal medya paylaşımseverliğini de ekliyor.

Türk kullanıcılar sosyal medyada dünya ortalamasından biraz daha fazla vakit geçiriyor bu süre 2 saat 44 dakikayı buluyor ve sosyal medyayı dünyadan çok daha yüksek bir ortalama ile aktif olarak kullanıyor.

Yediden yetmişe, hepimiz internette dünya ortalamasından bir saatten daha fazla vakit geçiriyoruz, toplam 6 saat 57 dakika. 42 ülke arasında 20. sıraya yerleşiyoruz.

INSTAGRAM KULLANIMINDA 5. SIRADAYIZ

Benzer rakamlar sosyal medyada geçirilen süreler için de geçerli.

Facebook, 34 milyon Türk kullanıcıyı ağırlıyor ve Türkiye’yi Facebook’ta en aktif 15. ülke yapıyor. X’de bu sıralama daha yüksek. Dünyada 436 milyon kullanıcısı olan X, Türkiye’de 20 milyon 670 bin kullanıcıyı ağırlıyor, Türkiye’yi en çok X kullanan 7. ülke yapıyor.

En çok Instagram kullanan 5. ülkeyiz. 57 milyon 100 bin kullanıcı ile en aktif Instagram takipçilerinden oluyoruz.

TikTok’ta 37 milyon 734 bin kullanıcıyla 10’uncu,

Snapchat’te 15 milyon 400 bin kullanıcıyla 11’inci,

Youtube’da 57 milyon 500 bin kullanıcıyla 11’inci,

Linkedin’de 16 milyon kullanıcı ile dünyada 13’üncü sıradayız.

trthaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum