Sosyal medya kullanımı yalnızlığı artırıyor

Sosyal medya kullanımı yalnızlığı artırıyor

Aslında ismi sosyal medya ama asosyal medya diyebiliriz. Çünkü sosyalleştiğimizi zannederken aslında asosyalleşiyoruz.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Erdoğan, son dönemde evlilik oranlarında düşüş olduğunu, yalnız yaşayan insanların arttığını kaydetti. Yalnız yaşayan insanların psikiyatrik açıdan sıkıntılarının oluştuğuna dikkati çeken Erdoğan, yalnızlıkla depresyon, anksiyete gibi hastalıkların arttığını, sosyal medya kullanımının yalnızlığı tetiklediğini belirtti.

"YÜZ YÜZE ETKİLEŞİMİ TAVSİYE EDİYORUZ"

Yalnızlığın özellikle sosyal medyanın kullanımıyla daha çok arttığını kaydeden Doç. Dr. Erdoğan, “Aslında ismi sosyal medya ama asosyal medya diyebiliriz. Çünkü sosyalleştiğimizi zannederken aslında asosyalleşiyoruz. Tek bir odada herhangi bir sosyal medya üzerinden arkadaşlarımızın yaptığı etkinliklere bakıyor ya da onlarla konuşuyoruz ama sosyalleşmiyoruz, aslında yalnızlaşıyoruz. Sosyal medya, internet kullanımının artması, yalnızlığı artıran bir durum. Bu da bireylerde yalnızlaşmayı, özellikle ikili ilişkileri bozan, etkileyen engelleyen bir durum. O yüzden sosyal medyada sosyalleşmek uygun değil. İnsan yüz yüze etkileşim içerisinde var olan bir canlı. Mutlaka yüz yüze etkileşimi tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"NE KADAR SOSYALLİK O KADAR İYİ BİR RUH SAĞLIĞIDIR"

Yalnız yaşayan insanlara tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Erdoğan, “Mutlaka ve mutlaka yalnızlıktan uzak kalsınlar. Sosyal etkileşim içerisinde olsunlar. İkili ilişkilerin ruhsal anlamda onları koruyacağı düşüncesinde olmaları, bu nedenle sosyalliklerini artırmalarını tavsiye edebiliriz. Çünkü sosyalleşmek ruh sağlığınızı koruyacaktır. Ne kadar sosyallik o kadar iyi ruh sağlığıdır" diye konuştu.

HaberTürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.