Her geçen gün zorlaşan bir ortamda biz gençler nasıl evleneceğiz?

Her geçen gün zorlaşan bir ortamda biz gençler nasıl evleneceğiz?

Evlilik çağına gelen gençlerin karşısına dağ gibi bir maddi engel çıkıyor. Yuva kurmadan maddi engelleri aşmak zorunda olan gençler, ağır bir borç yükünü omuzlamak zorunda kalıyor

Siyer Vakfı Kurucusu ve araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım Hoca, “Allah gençlerimizin yardımcısı olsun. İmkânlarınız ne kadarına yetiyorsa o kadarını yapmaya dikkat edin. Ne kadar sade o kadar huzur... Ne kadar borçsuzluk o kadar saadet...” dedi.

Siyer TV'de yayınlanan bir programda izleyicilerin sorularını cevaplandıran Yıldırım, "Her geçen gün zorlaşan bir ortamda biz gençler nasıl evleneceğiz?" sorusunu cevapladı. Yıldırım, hem gençlerin içerisinde bulunduğu zor duruma dikkat çekiyor hem de gençlere önemli tavsiyeler verdi.

EVLİLİK MESELESİ İLE ARALARINDAKİ MESAFEYİ DAHA DA FAZLALAŞTIRIYORLAR

Yıldırım, "Allah gençlerimizin yardımcısı olsun. Gerçekten de soruda söylendiği gibi her geçen gün zorlaşan bir zaman ve zemindeyiz. Allah tüm gençlerimize hayır kapıları açsın. Evlilik meselesinin zorluklarının yaşandığı bir alan da maddiyat konusu. Ekonominin geldiği nokta ortada. Bu noktada gençlerimizin ne kadar zorlandığı aşikâr bir şekilde karşımızda duruyor" dedi.

Yıldırım, sözlerinin devamında, "Düşünün mesela üniversiteyi bitiren, sonra bir iş bulma adına adımlar atan, yeni bir mesleğe giren birisi o kazandığı parayla ne evliliğin sürecini tamamlayabilecek bir maddi kaynak oluşturabiliyor ne de evi kurduktan sonra geçim meselesini halledebiliyor. Dolayısıyla bugün gençlerimizin ciddi bir maddi zorluk yaşadığı hepimizin malumu. Böyle olunca da özellikle genç erkeklerimiz her geçen gün evlilik meselesi ile aralarındaki mesafeyi daha da fazlalaştırıyorlar. Böyle bir sorumluluğun altına gireceğimize olmasın diyorlar, ya geciktiriyorlar ya da tamamen devre dışı bırakıyorlar. Maddi alandaki zorluklar bayağı fazla, Allah bu konuda gençlerimizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

“FAİZ BELASI”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Yıldırım, özellikle israftan, borçtan ve faiz belasından kaçılması gerektiğinin altını çizdi:

"Maddi alanın zorluklarına dair genç kardeşlerime diyeceğim odur ki; imkânlarınız ne kadarına yetiyorsa o kadarını yapmaya dikkat edin. Ne kadar sade o kadar huzur... Ne kadar borçsuzluk o kadar saadet... Ne olur aklınızdan çıkarmayın. Çünkü bu noktada araya farklı şeyler girerse iş başka yerlere gidiyor, uzuyor, külfet başka boyutlara taşınıyor ve iş yapılamaz hale geliniyor. Borçla, Allah korusun faiz belasıyla iş taşınmaz bir noktaya geliyor."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum