Elazığ'da 143 hafız icazet aldı

Elazığ'da 143 hafız icazet aldı

Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 143 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

116 erkek öğrenci için İzzetpaşa Camii’nde düzenlenen merasimde konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, "Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verdiği en büyük nimettir, şereftir, payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir Kur’an haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır." dedi.

Asr-ı saadetten Osmanlı’ya hafızlık müessesinden bahseden Müftü Aydın, "Hafızlık müessesi ülkemizde de çok şerefli olan bu hizmet Kur’an kurslarımız üzerinden yaşatılmaya devam edilmektedir. Hafızlık gerçekten yaşatılması gereken mühim bir müessesedir." diye konuştu.

Programda hafızlar tarafından ilahiler okundu, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çakmaktaş’ın Kur’an-ı Kerim okuduğu programda hafızlar ilahiler seslendirdi.

İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi emekli eğitim görevlisi Talip Akbal, hafızlar için dua edip nasihatlerde bulundu.

Program hafızlığını tamamlayanlara Vali Dr. Ömer Toraman tarafından belge ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Öte yandan hafızlık eğitimini tamamlayan 27 kız öğrenci için ise Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda merasim düzenlendi.

Programda öğrencilerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Selami Aydın, hafızlığın öneminden bahsederek "Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. O’nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık Kuranı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafızlara taçları takılarak belge ve hediye takdiminde bulunuldu.

Diyanet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.