10 yılda 1,6 milyon kişi evlilik eğitimi aldı

10 yılda 1,6 milyon kişi evlilik eğitimi aldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2013 yılından bu yana evlilik yolundaki çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında ücretsiz eğitimler veriyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2022 yılı verilerine göre, geçen yıl boşanma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2,9 artışla 180 bin 954'e yükseldi. Çiftler arasında yaşanan anlaşmazlıkların birçok nedeni var. Belki de çoğu, doğru iletişim yöntemleri ile çözülebilecek sorunlardı. Ancak karı koca arasında sağlıklı diyalog sağlanamadığından süreçler boşanma ile noktalandı.

Sevgi ile başlayan evlilik yolculuğunun boşanmayla sonlanmaması için çiftlerin özveride bulunması ve birbirini doğru anlaması önemli. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenmeyi düşünen çiftlere bu konuda yardımcı olabilmek adına 2013 yılında Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nı başlattı.

Evlilik ve aile hayatını bir bütün olarak görebilmek, birbirleriyle doğru iletişim kurabilmek için gereken temel becerileri kazanmaları amacıyla hazırlanan eğitim programı, alanının uzmanları tarafından veriliyor.

EĞİTİME 10 YILDA 1,6 MİLYON KİŞİ KATILDI

Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nın temel metinleri ve görsel materyalleri Aile Eğitim Programı (AEP) ünitelerinden seçilerek oluşturuldu. Program; Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Sağlık, Aile Hukuk Rehberi ve Evlilik Öncesi Eğitim El Rehberi olmak üzere toplam dört kitaptan oluşuyor. 2013 yılından günümüze kadar yaklaşık 1,6 milyon kişi bu eğitimden faydalandı.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.