Kader Risalesi’nin Mütalâası

Bediüzzaman Hazretlerinin “gazete gibi okumayınız” diye bizzat belirttiği kader ve cüz-ü ihtiyarîyeye ait Yirmi Altıncı Söz’ün harika bir şerhi muhterem ve muhakkik Mehmet Çetin tarafından telif edildi. Bir ihtisas çalışması sayılabilecek bu eser, Risale-i Nur Külliyatı’ndan Kader Risalesi’nin mütalâası alanında, kuvvetli bir ihtimalle en kapsamlı bir çalışma vasfını da taşımaktadır.

30 yılı aşkın zamandır Risale-i Nur Külliyatı’nı tahkik ederek okuma çabasında olan Mehmet Çetin’in bu eseri ilk baskının genişletilmiş halidir. Kitabın vücut bulmasında emeği geçenler listesinde Prof. Dr. Niyazi Beki, Prof. Dr. Saffet Köse, kelamcı Doç. Dr. Maksut Çetin, Süleyman Kösmene, Erdem Akça gibi çok sayıda müdakkik kişilerin varlığı eserin cazibesini daha da artırmaktadır.

640 sayfalık eser, dokuz ana bölümden oluşmuştur. Giriş bölümünde eserin özellikleri anlatılmış.

A. Hazırlık bölümünde kader ve irade merkezli ana konuya dair bilgiler verilmektedir.

B. Kader Risalesi'nin metin mütalâası bölümünde Kader Risalesi'nin tasnifi esas alınmış. Çalışmanın ana maksadı bu bölüm olduğu için okuyucu ya da araştırmacıya kolaylık olması düşüncesiyle dört mebhas düzeni burada öne çıkarılmış.

C. Kader Risalesi'nin Hatime'sinin mütalâası derinlemesine yapılmıştır.

D. Zeyl'in mütalâası yapılmıştır.

E. Ata Kanunu mütalâasıdır.

F. Okuma Parçaları kısmıdır.

G. Kaynaklar

H. Dizin

Hem samimi hem de ilmi izahlar ile oldukça faydalı bir eser ortaya koyan muhterem Mehmet Çetin’e bu çalışmasından ötürü Allah bol hayr ve sevap ihsan etsin. Bu çalışmayı Risale-i Nur’ların neşrine bir vesile kılsın. Âmin.

Velhasıl, “Anlaşılmaz bir kitap, muallimsiz olsa, manasız bir kâğıttan ibaret kalır.” Bu hükmün gereğince Nur Talebeleri’nin vazifesi Risale-i Nur’ları şerh ve izahla ve tekmil ve tahşiye ile ve neşir ve talimle devam edecektir.

Kitabın dağıtımı bizzat Mehmet Çetin tarafından yapılmaktadır. Yazara 0 532 211 71 37 nl telefondan ulaşılabileceği gibi yazarın sitesi olan https://www.mehmetcetin.de/irtibat-formu/ linkten de kitap talep edilebilmektedir.

kader.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum