Yayınevinde Editör Ne İş Yapar?

Yayınevinde Editör Ne İş Yapar?

ESKADER, Bâbıâli Sohbetleri kapsamında “Yayınevinde Editör Ne İş Yapar?” başlıklı toplantıyla Türkiye'de ilk kez yayınevi editörlüğünü mercek altına alan bir toplantı gerçekleştiriyor.

Risale Haber - Haber Merkezi
,
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), yine çok konuşulacak bir toplantıya imza atmaya hazırlanıyor. “Yayınevinde Editör Ne İş Yapar?” başlıklı toplantıyı Sanatalemi.net sitesi Genel Yayın Yönetmeni yazar Elif Sönmezışık yönetecek. Panele konuşmacı olarak Doğan Kitap’tan Handan Akdemir, İletişim Yayınları’ndan Kıvanç Koçak, İz Yayıncılık’tan Hamdi Akyol, Nesil Yayınları’ndan Ahmet Ay, Ötüken Neşriyat’tan Cem Sökmen, Timaş Yayınları’ndan Seval Akbıyık katılacak. Toplantı, Timaş Kitapkahve’de 4 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak. Alayköşkü Caddesi, No. 5 Cağaloğlu adresinde gerçekleşecek toplantıyla ilgili olarak ayrıntılı bilgi, 0 (212) 5112323-5112324 numaralı telefonlardan alınabilecek.

EDİTÖRLÜĞÜ KONU EDEN İLK TOPLANTI

Yayın dünyamızın yakın tarihinde bir meslek olarak öne çıkan editörlük, Batı’dan ülkemize geçiş yapan bir yayıncılık mesleği olarak kabul görüyor. Editörlük konusunun ilk defa masaya yatırıldığı ve ESKADER’in Bâbıâli Sohbetleri kapsamında gerçekleştireceği toplantıda Türkiye yayın dünyasında yeni bir meslek olarak yaygınlaşmasını sürdüren kitap editörlüğünün mahiyeti ve Türkiye’deki uygulama biçimleri üzerinde durulacak. Ülkemizin önde gelen ve uzun yıllardan bu yana kendi alanında yetişmiş editörlerle çalışan yayınevlerinin deneyimli editörlerinin ve yayın yönetmenlerinin konuşmacı olacağı programda, konuşmacıların dışında iştirak edecek yayıncı ve editörler de düşüncelerini dile getirecek. Yayın dünyamızın ürün ortaya koymadaki çabasının da gündeme geleceği toplantının, bu alanda eğitim alan ve çalışmak isteyen gençlere yol gösterici olması bekleniyor.