Yalnızlık uyuşturucu kadar tehlikeli, salgın haline geldi

Yalnızlık uyuşturucu kadar tehlikeli, salgın haline geldi

ABD'nin eski Sağlık Bakanı Vivek Murthy, ülkenin bir yalnızlık salgınıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Murthy, bu durumun sağlık açısından günde 15 sigara içmek veya uyuşturucu bağımlısı olmak kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı

Barack Obama döneminin Sağlık Bakanı Vivek Murthy, BBC'ye verdiği demeçte, 'derin bir yalnızlık duygusu' yaşayan milyonlarca Amerikalı arasında yer aldığını söyleyerek yeni bir rapor kaleme aldı.

'AMERİKALILARIN YÜZDE 50'SİNİ ETKİLİYOR'

Raporda, bu durumun bir 'salgın' gibi yayıldığını vurgulayan Murthy, Amerikalıların yaklaşık yüzde 50'sinin bundan etkilendiğini belirtti.

Sosyal izolasyonu günde 15 sigara içmek kadar 'tehlikeli' bulan ve uyuşturucu kullanımına benzeten Murthy, yalnızlıkla kendi bireysel savaşının ise Nisan 2017'de Sağlık Bakanlığını bırakmasının hemen sonrasında geldiğini ifade etti.

Eski Bakan, "İşe odaklanırken aynı zamanda yakın çevreme odaklanmanın çok zor olduğunu düşünerek, o dönemde ailemi ve arkadaşlarımı ihmal etmiştim. Bunun sonucunda, aylara yayılan derin bir yalnızlık duygusundan ötürü gerçekten acı çekiyordum" dedi.

'DERİN BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU'

Murthy, yalnızlığın 'hakkında konuşulması' ve ele alınması gereken 'derin bir halk sağlığı sorunu' olduğunu söyledi.

"Sosyal izolasyon kaynaklı erken ölüm riskinin, günlük sigara tüketimi ve obezite ile ilişkili risklerden daha büyük olduğunu öğrenmek insanları şaşırtabilir" diyen Murthy, "Sorun, birçok insanın sosyal çevrelerini küçültmesine yol açan Kovid-19 pandemisi ile daha da kötüleşti" diye ekledi.

KİTLESEL BİR GİRİŞİM ÇAĞRISI

Bununla başa çıkmak için Murthy, yalnızlığa karşı kültürel ve politik tepki geliştirmek ve Amerikan ulusunun sosyal dokusunu onarmak için 'kitlesel bir girişim' çağrısında bulundu.

Ayrıca Murthy, sevdiklerimizle 15 dakika geçirmek, insanlarla konuşurken cihazlar gibi dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak ve birbirimize yardım etmenin yollarını aramak gibi 'bireysel olarak atabileceğimiz adımlar' olduğuna vurgu yaptı. "Yardım, yalnızlığın güçlü bir panzehiridir" diyen Murthy, "Bunların hepsi yardımcı olabilir" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.