'Üniversite yönetimini ciddiye almamayı, paniğe kapılmamayı öğrendik'

'Üniversite yönetimini ciddiye almamayı, paniğe kapılmamayı öğrendik'

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde yaklaşık iki haftadır devam eden Filistin’e destek eylemleri için okul yönetimi ile öğrenciler arasında süren müzakerelerde uzlaşıya varılamadı

Columbia Üniversitesi yönetimi ile eylemci öğrenciler arasındaki görüşmelerde uzlaşı sağlanamadı
Üniversite yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerle yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, okul yönetimi ile öğrenci temsilcileri arasındaki diyaloğun çıkmaza girdiği belirtilerek, eylemlerin kampüs içinde toplum üyeleri için istenmeyen bir ortam oluşturduğu savunuldu.

Öte yandan öğrencilere kamp alanını aynı gün yerel saatle 14.00'e kadar boşaltmaları çağrısında bulunularak, buna karşı gelen protestocu öğrenciler disiplin cezası ve okuldan uzaklaştırma ile tehdit edildi.

Öğrencilere süre verilmesi nedeniyle New York Polisinin (NYPD) tekrar müdahale edebileceği yönünde oluşan beklenti üzerine basın mensupları kampüsü doldururken, öğrenciler Filistin’i destekleyen slogan ve pankartlarla gün boyu herhangi bir müdahale ile karşılaşmadan gösterilere devam etti.

"PANİĞE KAPILMAMAYI ÖĞRENDİK"

Gösteriye katılan ve kendisini Taya olarak tanıtan öğrenci, AA muhabirine, "Üniversite yönetiminin ne yapacağı belli olmuyor. Geçtiğimiz hafta burada bulunduğumuz sürece buna benzer pek çok tehditte bulundular. Onları fazla ciddiye almamayı, paniğe kapılmamayı öğrendik." diye konuştu.

Taya, okuldan atılma uyarıları için de "Elbette kimse böyle bir şeyi istemez. Ancak bu eylemlere katılmaya başladığımızda aldığımız riskleri biliyorduk. Doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi açıkça ifade etmenin okuldan atılmanıza yol açması için hiçbir neden yok." dedi.

Eylemlere sonuna kadar devam edeceklerini belirten Taya, kampüste "Yahudi düşmanlığı" yapıldığı yönündeki suçlamalar için de şunları söyledi:

"Sanırım kamp alanını ziyaret eden herkes bu suçlamaların tamamen asılsız olduğunu görebilir. Oturup şarkılar söylediğiniz, davul çaldığınız, ilahiler okuduğunuz kampta her zaman harika bir enerji oluyor. Bu hareketin parçası olan çok sayıda siyonist karşıtı Yahudi öğrenci de var. Barış için Yahudi Sesleri (JVP) içindeki öğrencilerimiz (burada) Hamursuz bayramını kutluyor, bu yolda liderlik ediyorlar. Yani herkes için hoş bir ortam. Kampa gerçekten gitmiş olan hiç kimsenin bu dedikodulara inandığını sanmıyorum."

Protestolar devam ederken, göstericilerin olduğu alanda iki İsrail yanlısı öğrencinin İsrail bayrağı açması dikkati çekti.

BAZI ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZALARI VERİLDİ

Öte yandan, Columbia Üniversitesi Halkla İlişkiler Departmanı Başkan Yardımcısı Ben Chang, gösterilere katılan bazı öğrencilere disiplin cezaları verilmeye başlandığını duyurdu.

Chang, kaç öğrenci hakkında işlem yapıldığı konusunda bilgi vermezken, söz konusu öğrencilerin yarı yılı tamamlayıp mezun olamayacaklarını, üniversite lojmanlarına ve akademik binalara kabul edilmeyeceklerini ifade etti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.