Tokyo'da bir lokanta yemek yerken telefondan video izlemeyi yasakladı

Tokyo'da bir lokanta yemek yerken telefondan video izlemeyi yasakladı

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir ramen (Japon eriştesi) restoranı, müşterilerine yemek yerken akıllı telefonlarından video izlemeyi yasakladı

Müşterilerin telefonlarıyla vakit geçirirken ramenlerini soğuttuğunu ve yemek yeme süresini uzattığını söyleyen restoran sahibi Kota Kai, geçtiğimiz haftalarda bu soruna çözüm bulmak için harekete geçti.

Debu-chan isimli ramen restoranının sahibi Kai, mekanında akıllı telefon kullanımını yasaklama kararını ilk olarak Twitter hesabından duyurdu.

Müşterilerin yemeklerden çok telefonlarına odaklandığını fark ettiğini söyleyen Kai, "Ruhumu vererek yaptığım ramenlerin gözlerimin önünde mahvolduğunu izlemek acı verici" ifadelerini kullandı.

"Bir keresinde yoğun bir zamanda bir müşterinin yemeğini yemeye 4 dakika geç başladığını fark ettim." diyen restoran sahibi, müşterinin video izlemeye daldığını ve önündeki yemeği soğuttuğunu söyledi.

CNN'in aktardığına göre, servis ettiği ramenlerin sadece bir milimetre kalınlığında olduğunu ve kısa süre içinde esneyerek bozulmaya başladığını belirten Kai, dört dakikalık bir bekleme süresinin yemeğin mahvolmasıyla sonuçlanabileceğini savundu.

Kai'nin mart ayında aldığı, restoranında akıllı telefon kullanımını yasaklama kararı, Japonya'da sosyal medyada tartışma konusu haline geldi.

Kai ise bu kararın bir diğer gerekçesi olarak telefonlarıyla vakit geçiren müşterilerin masalarını uzun süre işgal etmesini gösterdi.

Yoğun saatlerde her zaman sıra bekleyen insanlar olduğunu belirten Kai, "Masalar tamamen doluyken telefonlarına bakmak için yemeye ara veren insanları görünce, buna son vermelerini söylüyorum." şeklinde konuştu.

Kai, müşterilerin telefon kullanmamaları için herhangi bir uyarı işareti asmadığını bunun yerine onlarla kişisel olarak konuştuğunu belirtti.

Bu, Japonya'da görülen ilk telefon yasağı değil. 2021 yılında Tokyo'nun Adachi bölgesi, insanların yürürken veya bisiklet sürerken telefonlarını kullanmalarını yasaklayan bir yönetmelik yayımlamıştı.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.