Tankın önüne yatan "cesur adam" konuştu

Tankın önüne yatan "cesur adam" konuştu

Darbe girişimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan o anları anlattı.

Doğan, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?’ diye bağırmaya başladım. Tank durdu ve ben bağırmayı sürdürdüm. Sağ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Ben de tankın sağ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu." dedi.

1225375539291.jpg

Metin yaptığı açıklamada, 40 yaşında bir üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Zamanında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini derece yaparak kazandığını, bir yıl okuduktan sonra, kendisine uygun olmadığı düşüncesiyle okulu bıraktığını belirten Doğan, okula, 2011'de çıkan öğrenci affıyla tekrar döndüğünü dile getirdi. Bu arada, üniversite sınavlarına girecek öğrencilere matematik dersi verdiğini ifade eden Doğan, 15 Temmuz'da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"DUYAR DUYMAZ KENDİMİ SOKAĞA ATTIM"

"Ben bu alçak saldırıyı duyar duymaz kendimi sokağa attım. Ankara'dan gelen misafirlerin ve kardeşim bana engel olmaya çalıştı ancak ağabeyim destek oldu.Atatürk Havalimanı önüne gitmek için taksi bulamadım. Motosiklet kullanan birini gördüm. Onu durdurdum. 'Allah rızası için beni havaalanına götürür müsün?' dedim. Gözlerimden ne kadar çok gitmek istediğimi anlayınca bunu kabul etti. Yüzünü bile tam görmedim. O kişiye, 'Bak kardeş seni tedirgin etmemek için söylemedim ancak belki de bu gece öleceğim. Bu paraya ihtiyacım yok. Al kendine benzin parası yap' dedim. Tüm ısrarlarıma rağmen kabul etmedi. Ona dualar ederek vedalaştım ve havaalanının girişinde tankları ve askerleri gördüm."

Metin, Atatürk Havalimanı önüne geldiğinde mermi sesleri duyduğunu ve uzakta telsizli kişiler gördüğünü ifade ederek, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?’ diye bağırmaya başladım. Tank durdu ve ben bağırmayı sürdürdüm. Sağ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Bende tankın sağ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu." diye konuştu.

"SİZ KİMİN ASKERİSİNİZ"

Metin, askerlerin tank paletinin önünden kalkması için kendisini sürekli uyardığını ve aksi takdirde vurulacağını söylediğini belirtti. Onlar bağırdıkça kendisinin de yüksek sesle, "Siz kimin askerlerisiniz?" diye sormaya devam ettiğini aktaran Metin, şöyle devam etti:

"Bu sırada tank üstüme doğru biraz hareket etti. Ben de bu sefer sol paletin önüne yattım. Tank hareketini durdurunca üzerimi çıkardım ayağa kalkarak tepkimi göstermeye devam ettim. Ondan sonra tankın üzerinde 3 kişi gördüm. 'Biz de sizdeniz' dediler. O laftan sonra sakinleştim. Ardından polis müdürü olduğunu düşündüğüm bir kişi çıkmamla ilgili bir çağrıda bulundu ve ben de tankın önünde ayrıldım. Bu arada 20 kişilik grupta bölgeye geldi."

Metin, kendi halkını öldürmeye kalkanların akıl tutulması yaşandığını vurguladı.

Olaylar sırasında ölüm anının geldiğini hissettiğini dile getiren Metin, "O ölüm anını yaşmak için bekledim. Çünkü beni sürekli uyarıyorlardı ve aksi takdirde ateş edeceklerini söylüyorlardı. Tüm hareketimin 5-10 dakika arasında gerçekleştiğini düşünüyorum. Eğer darbeciler başarıya ulaşacak olsalardı, ölmeyi ve o anı görmemeyi çok isterdim. O zaman kendimi mutlu hissedecektim. Tank üzerimden geçseydi 161 kişi gibi şehit olacaktım." şeklinde konuştu.

Metin, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi bir destan yazdığını, Vatan Caddesi, Genelkurmay Karargahı, Özel Kuvvetler Komutanlığı gibi yerlerde kahramanlıklar yaşandığını vurguladı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.