Taksim Camisi'ne 'Elhamdülillah' mahyası asıldı

Taksim Camisi'ne 'Elhamdülillah' mahyası asıldı

"Onbir ayın sultanı" ramazana özel Osmanlı geleneği ve mirası mahyalar, hazırlanarak camilere asılmaya başlandı

Bu kapsamda, İstanbul'un yeni sembollerinden biri olarak kabul edilen Taksim Camisi'nin şerefelerine çıkarılan "Elhamdülillah" yazılı mahya, iki minarenin arasına çekilerek asıldı.

Taksim Camii İslam Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Muhammet Furkan Gümüş, memleket ve millet olarak el birliğiyle yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini gösterdiklerini söyledi.

Taksim Camisi ve Külliyesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2021 yılının Mayıs ayında ibadete açıldığını belirten Gümüş, "Bu geçen süre itibariyle Taksim Camii ve Külliyesi sadece dini hizmetlerin değil, sosyal ve kültürel hizmetlerin de yer almış olduğu bir külliye haline geldi. Taksim Camisi, 16 bin 400 metrekarelik bir yapılar bütünü. Sadece bir cami değil, içerisinde 4 kat otoparkın, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nin, Taksim Kitabevi'nin, Taksim Kahve ve Taksim Aşevi çalışmalarının içerisinde yer aldığı çok amaçlı salonu, fuaye, sanat atölye odalarının olduğu bir külliye." dedi.

Gümüş, Taksim Aşevi'ni geçen aralık ayında hizmete açtıklarını, burada da haftanın 5 günü ihtiyaç sahiplerine, işe erkenden gidenlere ve sabah namazından çıkanlara çorba ikramında bulunduklarını ifade ederek, Taksim Aşevi ile camisi önünde vatandaşların oruçlarını açabilmeleri için iftarda da çorba dağıtılacağını dile getirdi.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.