Şevval Orucu nedir? Şevval ayı 6 gün orucu ne zaman tutulmalıdır?

Şevval Orucu nedir? Şevval ayı 6 gün orucu ne zaman tutulmalıdır?

2019 Ramazan Bayramı'nın da sona ermesi ile birlikte üç aylar tamamen geride kaldı. Hicri olarak Şevval Ayı içindeyiz. Şevval Orucu tutmak isteyen vatandaşlar Şevval Orucu hangi günler tutulur? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Ramazan Bayramı geçtiğimiz perşembe günü sona erdi. Ramazan Bayramı'nın başlaması ile gelen Şevval Ayı Orucu vatandaşların en büyük merak konularının başında geliyor. Şevval Ayı Orucu ne zaman tutulur? sorusuna yanıt arayan vatandaşlar bu mübarek ayın da nurundan istifade etmek istiyor. Şevval Ayı 6 gün orucu ile ilgili bilgiler haberimizde...

ŞEVVAL AYI ORUCU NEDİR? ŞEVVAL AYI 6 GÜN ORUCU NE ZAMAN?

Şevval Ayı, Ramazan Bayramı'nın ilk günü itibari ile başladı. Bayramlarda oruç tutulamadığı için bayramın bitmesi ile ilgili şevval ayı ile ilgili en merak edilen kısım oruç oldu. Bu ay içinde 6 gün oruç tutmak müstehaptır. 

Ramazan ayından sonra yaşanacak 30 günlük Şevval ayı içinde 6 gün oruç peş peşe veya ayrı ayrı zamanlarda tutulabilir. 

ŞEVVAL AYI ORUCUNUN ÖNEMİ

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hadislerinde Şevval Ayı Orucunun önemine şu şekilde vurgu yapmıştır; "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." 

"Ramazan ayı orucu on aya, (Ramazan'dan sonra tutulan) altı gün oruç ise, iki aya denktir ki bu, bir senelik oruç demektir.".

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.