Şefkat Hırkası: Sağlık personeli bağışlıyor, acil hastalara veriliyor

Şefkat Hırkası: Sağlık personeli bağışlıyor, acil hastalara veriliyor

Bolu'da, 'Şefkat Hırkası' projesi kapsamında gönüllü sağlık personeli ve yakınlarınca bağışlanan iç çamaşırı, ayakkabı ile kıyafetler, kaza ya da acil durumlarda hastaneye getirilen hastalara veriliyor

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne bağlı Merkez Ünite ile Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde anlık kıyafet ihtiyacının giderilmesi için proje hazırlandı. Acil durumlarda hastaneye getirilenlerin ve yakınlarına ulaşamayanların ayrıca ihtiyaç sahiplerinin tedavi sürecinde giyinme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için 'Şefkat Hırkası' projesi başlatıldı.

Bu kapsamda gönüllü sağlık personeli ve yakınları tarafından bağışlanan kıyafetler, ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Sosyal hizmet uzmanı aracılığıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi hastalara kıyafetten ayakkabıya, bebek battaniyesinden hırkaya, pijamadan iç çamaşırına ve bebek zıbınına kadar temin edilenler ulaştırılıyor.

'AMACIMIZ GÖNÜLLERE DOKUNMAK'

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Rıdvan Erdin, amaçlarının ihtiyaç sahibi gönüllere dokunmak olduğunu vurgulayarak, "Bu projeyi acil servis, polikliniklere başvuran veya yatan hastalarımızın anlık ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdik. 'Anlık ihtiyaç' derken, o hastanın acil durumla geldiğini bildiğimiz için ilk anda ihtiyacı olan elbise, pijama, iç çamaşırı ve bebek hastalar için zıbın gibi ihtiyaçları karşılamayı istedik. İhtiyaç sahibi gönüllere dokunmak için projeyi amaçladık. Projemizin adı 'Şefkat Hırkası'" dedi.

'ÜCRET TALEP EDİLMİYOR'

Rıdvan Erdin, acil ihtiyaçtan doğan giyim tedariki için hiçbir ücret talep edilmediğini belirtti.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.