Said Nursi'nin bilinmeyen akrabaları

Said Nursi'nin bilinmeyen akrabaları

Aziz Üstadımın mensup olduğu mümtaz aileyi araştırmaya meylettiğimde içime bir korku ve endişe düşmesinin yanı sıra, bir o kadar da ümit ve sevinç doluydu ruhum...

Aziz Üstadımın, mensup olduğu mümtaz ve mübarek aileyi araştırmaya meylettiğimde içime bir korku ve endişe düşmesinin yanı sıra bir o kadar da ümit ve sevinç doluydu ruhum..

"Acaba" takıntıları kalb ve gönlümde cirit atarken, bu mümtaz aileyle alâkalı yapacağım çalışmaya mazhar olmam için de Rabb-ı Rahimime durmadan niyaz ediyordum. Çoğu dostlarıma bu arzumu açarken "zor" kelimesi ile mukabele görüyordum. Üstadımın hayatı ile alâkalı çalışmalarda söz sahibi olan birçok değerli araştırmacı simalarla fikir teatisi içinde bulunmakla birlikte, "Bediüzzaman tarihçisi" olarak bildiğimiz ağabeylere de bu niyet ve arzumu arz ediyordum..

"Bediüzzaman'ın Bilinmeyen Akrabaları" adını verdiğimiz bu kitabımız iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin nesep ve sülâlesi ile bunların neşet ettikleri ortam ele alınmıştır. İkinci bölümde ise Üstad Hazretleri'nin akrabaları anlatılmıştır.

Kitaba ulaşmak için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.