Rabia Birsen Göğercin: Başımıza gelen iyi-kötü her şey Allah’tan gelir

Rabia Birsen Göğercin: Başımıza gelen iyi-kötü her şey Allah’tan gelir

Geçen sene Kurban Bayramı’nda geçirdiği kazayla sağ elini kaybetmişti. Şimdi biyonik kolu ile hayatına devam ediyor.

‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışma programında büyük ödülün sahibi olan Rabia Birsen Göğercin ekrandan yayılan samimiyeti ve enerjisiyle tüm Türkiye’nin sevgisini kazandı.

Geçen sene Kurban Bayramı’nda geçirdiği kazayla sağ elini kaybetmişti. Ama bu talihsiz olayı ailesinin desteğiyle geride bıraktı, iyileşti, güçlendi. Şimdi biyonik kolu ile hayatına devam ediyor.

Mütevekkil sözleri ile dikkat çeken Rabia, annesinin tavsiyesini hatırlattı. Rabia'nın Hürriyet'te yer alan sözleri şöyle:

BEN SADECE BİR ELDEN İBARET DEĞİLİM

- Programda söylediğin bir cümle var: “Güzel şeyler gelebilir başımıza, kötü şeyler de... Şükretmeliyiz, nefes alabiliyoruz. Ama bazen sevdiklerimizin acısı, nefes bile aldırmıyor. Acıyı kendi elimde değil, babamın üzüntüsünde gördüm.” Bu duyguları nasıl atlattınız?

Her şeyi babam, annem, abim Ethem ve kardeşim Bilal’le birlikte atlattık. Ailece hep güzel günlerin geleceğine inandık. Babamın bakışlarındaki acıyı hissettiğimde ona hep “Bu benden hiçbir şey götürmedi. Ben sadece bir elden ibaret değilim. Beni ben yapan unsurlar fikirlerim, zihnim, hal ve davranışlarım” dedim.

BAŞIMIZA GELEN İYİ-KÖTÜ HER ŞEY ALLAH’TAN GELİR

- Bu yaşta bu olgunluk şaşırtıyor insanı...

Bunu bana annem Tülay Sultan öğretti. Çok pozitiftir. Başımıza gelen iyi-kötü her şeyin bir sebebi olduğuna ve Allah’tan geldiğine inanır. Elimi kaybettiğim gün ameliyata girmeden yanıma geldi, “Sakın isyan etme, her şey güzel olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum