Psikiyatrist Mustafa Ulusoy: Müslüman depresyona girmez lafı boştur, ezberdir

Psikiyatrist Mustafa Ulusoy: Müslüman depresyona girmez lafı boştur, ezberdir

Yazar ve Psikiyatrist Mustafa Ulusoy, Kur’an okuyan ve namaz kılanların depresyona girip girmediğine dair konuştu

Sosyal medya hesabından "Bir psikologla konuşuyordum ve bana şunu söyledi: ‘Her türlü insan bana geldi, ancak sürekli Kur’an okuyanlar gelmedi" cümlesini paylaşan Ulusoy, bunun doğru olmadığını söyledi.

PSİKİYATRİK RAHATSIZLIKLAR İMAN ZAYIFLIĞINA DELALET ETMEZ

Ulusoy'un açıklaması şöyle:

"Bana çok geldi. Kuran okuyan, namaz kılan depresyona da girer, anksiyete de yaşar, bipolar bozukluk da psikotik atak da geçirir, tacize de maruz kalır. Psikiyatrik rahatsızlıklar iman zayıflığına delalet etmez. Müminin farkı "Elhamdulillahi Alakullihal" diyerek isyandan kaçınır.

Mümin depresyon, anksiyete bozukluğu gibi sorunları yaşayınca bunlarda bir hayır, hikmet arar, Yaratıcısına yakınlaşmak için vesile bilir, isyan etmez, tedavi arayışına girer, Rabbinden şifa diler, ilacını kullanır, terapi görür ve neticeyi de Rabbinden bilmeyi ihmal etmez.

"MÜSLÜMAN DEPRESYONA GİRMEZ" GİBİ LAFLAR BOŞTUR, EZBERDİR

Mümin bu açıdan her daim kazançlı çıkar. Psikiyatrik rahatsızlıklar da dahil olmak üzere başına gelen her şeyi ahiretini kazanmanın vesilesi haline getirir. Mümin psikiyatrik rahatsızlıkların içindeki hayırların peşinde olandır.

Elhasıl, "Müslüman psikiyatrik rahatsızlıktan düçar olmaz, depresyona girmez" gibi laflar boştur, ezberdir, temeli yoktur. Bir takım hocaların ağzında hamasi laflardan ibarettir. Ayrıca bir çok rahatsızlık biyolojik temellidir. Mesela bipolar depresyon tümüyle biyolojiktir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum