Nasıl oy kullanılır? Doğru oy nasıl verilir?

Nasıl oy kullanılır? Doğru oy nasıl verilir?

23 Haziran 2019 Pazar günü itibari ile milyonlarca İstanbul vatandaşı nasıl oy kullanılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Doğru oy vermek bu seçimde çok kritik olacak.

23 Haziran İstanbul Yenileme Seçimi gelip çattı. Bu sabah itibari ile 10 milyonu aşkın İstanbullu sandık başına giderek yenilenen seçimde tercih ettiği adaya oy verecek. Nasıl oy kullanacağım sorusu bu nedenle dillerde. Doğru oy vermek desteklediğiniz adayı seçmek adına çok önemli. Peki oy nasıl kullanılır?

İstanbul seçimi bugün başlıyor. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım kıyasıya bir yarış içinde. Akşam saatlerinde İstanbul'un yeni belediye başkanı belli olacak. Öncesinde gün boyunca oy verme işlemi sürecek.

NASIL OY KULLANACAĞIM?

Bugün oy verme işleminin başlamasının ardından size gönderilen seçmen kağıtlarının üstünde yazan seçim bölgenize ve sandık numaranıza gidin.

Seçmen kağıdınız yanınızda olmayabilir. Ama nüfus cüzdanınız, pasaportunuz veya ehliyetinizden biri mutlaka bulunmalı.

Size verilen birleşik oy pusulası, zarf ve EVET yazan mühür ile kabine geçin.

Tercih ettiğiniz adayın alt kısmında bulunan daireye mührü basın. Ardından pusulayı zarfa koyun, zarfı kapatın. Zarfı sandığa attıktan sonra imzanızı verip, kimliğinizi teslim alıp çıkın.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.