Mutluluk Ülkesi Çocukları Bekliyor

Mutluluk Ülkesi Çocukları Bekliyor

Şeyh Sadi’nin Bostan ve Gülistan isimli eserlerindeki hikâyelerden derlenerek hazırlanan “Mutluluk Ülkesi Masalları” tüm çocukları mutluluk ülkesine davet ediyor.

Risale Haber - Haber Merkezi

“Şeyh Sadi’den Masallarla Karakter Eğitimi” üst başlığını taşıyan kitap, çocukların karakter eğitimini destekleyici bir özellik taşıyor.

Doğu klasiklerini günümüz çocuklarıyla buluşturan Nesil Çocuk Yayınları, yeni bir çalışmayı kitapsever çocukların beğenisine sundu. Mevlana’yı ve onun çağları aşan mesajlarını aktaran karakter eğitimi serisinin ilk kitabı “Sevgi Ülkesi Masalları”nın ardından, şimdi de “Mutluluk Ülkesi Masalları” ciddi bir emeğin ardından raflardaki yerini aldı.

Eseri yayına hazırlayan Emel Nermin Temel, Bostan ve Gülistan’dan aldığı hikâyeleri çocuklara iyi örnek teşkil edecek özellikleri ön plana çıkararak masal formatına dönüştürdü. Karakter eğitimini destekleyen bu kitapta çizimleri Murat Bingöl üstlendi. Tasarım konusunda Cemile Kocaer’in yetenekli dokunuşlarıyla kitap son halini buldu.

sadiden-masallar-kapak-boyut-1.jpg

“Mutluluk Ülkesi Masalları”, verdiği mesajlar ve çocukları içine çektiği dünya itibariyle isminin özelliklerini taşıyor ve çocukları âdeta umut uçağına bindirip mutluluk ülkesine götürüyor. Bu ülkede adalet, sevgi, saygı, dürüstlük, yardımseverlik, pişmanlık, şükür, cömertlik, iyilik, doğruluk, dostluk, paylaşmak, dayanışma gibi karakter eğitimini olumlu etkileyen pek çok özellik masal tadında ele alınıyor.

“Kıssadan hisse” bölümü ve “Masaldan ne anladık?” etkinliğiyle daha renkli hale gelen kitap, öğreti özelliği kadar eğlendirici üslubuyla da dikkat çekiyor. Bu kitabı okuyan çocuklar, örneğin “Son Oyun” masalında vefanın, “Cömert Padişah” masalında cömertliğin, “Huysuz ve Çirkin Köle” masalında sabırlı olmanın, “Padişah Olan Dilenci” masalında şükretmenin, “Fakirlerin Hali” masalında duyarlılığın, “Baba Mirası” masalında çalışkanlığın önemini öğreniyorlar. “Mutluluk Ülkesi Masalları” bu ve bunun gibi karakter gelişimini etkileyen pek çok özelliği yansıtan 24 masaldan oluşuyor.

“Şeyh Sadi’den Masallarla Karakter Eğitimi” üst başlığıyla sunulan “Mutluluk Ülkesi Masalları” sonu mutluluk ülkesini bulan bir yolculuğa davet ediyor. Her masal, mutluluk ülkesinde son bulan yolculukta çocuklara ok işaretleriyle doğru yolu gösteriyor. Mutluluk Ülkesi Masalları’nı anne-babalar çocuklarına beğeniyle alacak, eğitimciler öğrencilerine gönül rahatlığıyla tavsiye edecek ve en önemlisi çocuklar okumaya doyamayacak…