Markalar artık dizel araç tercih etmiyor

Markalar artık dizel araç tercih etmiyor

Üreticiler yavaş yavaş dizelden uzaklaşmaya başlıyorlar. Geliştirme maliyetleri çok yüksek olan dizel motorlarda geliştirmeye gitmek isteyen markalar, bunun nedenini dizel motorlarının satışlarının çok düşmesi olarak gösteriyorlar. Fakat ülkemizde tercih

Dizel motora günümüze en yakın veda eden model Bentley Bentayga oldu. 4.0 litrelik dizel motora sahip olan lüks SUV, çok düşük sayıda gerçekleşen dizel satışı nedeniyle dizel üretimini tamamen durdu.

Ülkemizde beklenildiği kadar çok satılmasa da bize göre ikonik görüntüyü bir Crossover görüntüsü ile mükemmel harmanlayan otomobil olan 500X, multijet motorlara elveda dedi. En büyük pazarlarında dizel yasaklamaları nedeniyle bu kararı alan Fiat, düşük hacimli ve daha verimli yeni benzinli motorları ile bu açığı kapatmaya çalışacak. Fakat ülkemizde benzinli motora ne yazık ki sıcak bakılmıyor. 

Honda’nın ülkemizde de çok yakında satışa çıkartacağı otomobili olan CR-V artık dizele elveda dedi. 1.6 litrelik bize göre mükemmel olan motora elveda diyen SUV, artık 1.5 litrelik turbo benzinli motora sahip olacak. Dizel açığını kapatmak için hibrit seçeneğe sahip olacak. 

Kia’nın küçük sınıf temsilcisi Rio ise ülkemizde çok fazla tercih edilmese de filo araçlarında bolca gördüğümüz modeller arasındaydı. Rio’da ülkemizde avantajını tamamen kaybedecek gibi görünüyor. Çünkü dizel motor satışı tamamen kaldırıldı. 

Mitsubishi’nin yine ülkemizde satışını durduğu iki modelde dizel motordan tamamen vazgeçmiş durumda. ASX ve Outlander dizel motorlar yerine artık hibrit motor seçeneklerini kullanacak. 

Peugeot ise şimdilik dizel motorlar hakkında bilgi vermiyor. Fakat geliştirme çalışmalarını azalttıkları ortaya çıkmış durumda. PSA Grubu ürün direktörü Laurent Blanchet’in “Pazarın dizelden mi silineceğini yoksa markaların mı pes edeceğini göreceğiz” açıklaması ise Peugeot’un geleceği beklediğini gösteriyor. 
 
Porsche ise geçtiğimiz günlerde tüm modellerinde dizele elveda dediğini açıkladı. Çoğu Porsche sever tarafından markanın ruhuna aykırı olduğu söylenen bu dizel motorların gitmesi bazıları için mutlu edici olsa da ülkemizde neredeyse tamamı dizel olarak satılan Cayanne’lerin satışları inanılmaz düşecek. Taycan ise Porsche’nin elektrikli otomobil konusunda çok iyi çalışmalar yaptığını bizlere gösteriyor. 

Toyota, artık dizel motordan vazgeçtiğini söyleyen ilk markalardan olma özelliğini taşıyor. 90’lı yıllardan beri üzerinde çalıştığı Hibrit teknolojisi sayesinde önemli bir yol kat eden marka, bundan sonra tüm modellerinde hibrit seçeneğine sahip olacak ve dizel motor sunmayacak. Bu da ülkemizde en sevilen Corolla modelinin yeni neslinde dizel seçeneğini göremeyeceğimiz anlamına geliyor. 

Volvo’da dizelden vazgeçen markalardan. V60 lansmanı ile birlikte artık yeni modellerinde dizel sunmayacağını açıklayan Volvo, benzinli ve güçlü hibrit seçenekleri ile piyasada söz sahibi olmaya çalışacak. Geliştirdiği yeni elektrikli modeller ile de farklı bir seçenek sunacak olan Volvo, 1.6 litrelik dizel motordan vazgeçtiğinden beri ülkemizdeki satışlarında kayıp yaşamış durumda. Dizel motor olmadığında neler olacağını gelecekte göreceğiz. 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.