Londra’da Osmanlıca kursları başladı

Londra’da Osmanlıca kursları başladı

Geçen senelerde Avrupa’da pek çok şehirde ve Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde ücretsiz kurslar düzenlendi

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 2012 yılının Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye’de Osmanlı Türkçesi okuma kursları açılmaya başlandı. Türkiye’nin her yerinde açılan kurslar tamamen ücretsiz hizmet veriyor. 

Aynı eğitimler yurt dışında da uygulanıyor. İngiltere’deki Osmanlı Türkçesi kursları, Londra Diyanet Vakfı binasında başladı.

AVRUPA’DA OSMANLI TÜRKÇESİ

Avrupa’da da düzenlenmeye başlanan kurslarda, kültürel ve tarihsel mirasımızın önemli bir parçası olan Osmanlı Türkçesi ücretsiz olarak öğretiliyor. Geçen senelerde Avrupa’da pek çok şehirde ve Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde ücretsiz kurslar düzenlendi. Binlerce kursiyerin çok merak ettikleri Osmanlı Türkçesi’ni öğrendikleri kursların aynısı İngiltere’de tekrar başladı.

15 DAKİKADA OSMANLICA

Kurslara katılanlardan Kur’an elifbasını bilenler, Osmanlıca’nın dört temel kaidesini 15 dakika içinde öğrenebiliyor. Sanıldığının aksine, çalışıldığı takdirde öğrenilmesi çok kolay olan Osmanlı Türkçesi kursları yoğun talep dikkat çekiyor.

KURSTA NELER ÖĞRETİLİYOR?

Osmanlı Türkçesi’ne giriş kurundan başlayarak dört kur olarak sürecek olan kurslar herkese açık ve ücretsiz olacak. Osmanlı Türkçesi’ne giriş ve kolay okuma metinleri, diğer kurlarda Türkçe imla kuralları, Arapça ve Farsça kaideler ile son kurda da ileri düzey okuma alıştırmaları ve kitabe okumaları yapılacak. Her kur yaklaşık bir ay sürecek ve kur sonunda sınavları kazananlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum