‘Kutsal Emanetler’ sergisine büyük ilgi

‘Kutsal Emanetler’ sergisine büyük ilgi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Peygamber Efendimizi Anma ve Anlama’ programı başkentlilerden büyük ilgi gördü. Kutsal Emanetler Sergisi ziyaretçi akınına uğradı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ATO Congresium'da düzenlenen 'Peygamber Efendimizi Anma ve Anlama' programına binlerce kişi katıldı. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek'in yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın eşi Zeliha Aydın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Görmez ile çok sayıda davetli yer aldı.

'MERHAMETLİ OLALIM'
Tesbihat ile başlayan, çeşitli sinevizyon gösterimleriyle süren program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek programda yaptığı konuşmada "Gelin O'nun, 14 asır sonraki kardeşleri ve ümmeti olarak biz de birbirimizi kırmayalım, birbirimize karşı merhametli olalım" dedi.

KUTSAL EMANET MÜJDESİ
Tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayan Başkan Gökçek ise, "Bugün sizlere bir sürpriz de hazırladık. Kabe'nin giriş kapısına örtülen iki örtünün emanetçisi olduk. Birisi Sultan Abdülhamit Han'dan kalma, 130 yıl önce Kabe'nin kapısına asılan güzel örtümüz. Kabe'nin içine asılan bazı örtülerden biri de bize ulaştı. Bu emanetleri ziyarete sunacağız" dedi. Program, konuşmaların ardından, Sakal-ı Şerif'in sahneye getirilip ziyaretçilere sunulmasıyla devam etti. Binlerce kişi açılan sergide kutsal emanetleri ziyaret etti.

 

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.