Kutlu Doğum Haftası - Kemer

Kutlu Doğum Haftası - Kemer

Kemer Müftülüğü tarafından Kemer Belediyesi Aslanbucak Düğün Salonu’nda yapılan bu yıl ‘Hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.

Bu sene ‘Hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ teması ile kutlanmaya başlanılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kemer Müftülüğü tarafından Aslanbucak Düğün Salonu’nda düzenlenen organizasyon ile başladı. Etkinlikler Kemer’de ilk defa kurulan ve öğrencilerden oluşan Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim okunarak, salavatlar getirildi.
 
Kutlu Doğum Haftası Etkinlileri açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, her yıl Kutlu Doğum Haftalarında bireysel ve sosyal hayat açısından önem arz eden temaları ülke gündemine taşımaya, özelde toplumu, genelde ise tüm insanlığı Hz. Peygamberin çağlar üstü örnekliğiyle, rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturmak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Kemer Müftüsü Ayhan Ermiş ise yaptığı konuşmada katılan herkese teşekkür ederek, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberin dünyayı şereflendirmesi anısına, her yıl peygamber sevgisinin etrafında geleneksel olarak Kutlu Doğum Haftası düzenlendiğini belirterek, peygamberimizin hayatını öğrenmek, örnek kişiliğini tanıyabilmek, düşünce dünyasını anlayabilmek ve anlatabilmek amacıyla kutlanan bu haftada, onun ebedi mesajına kulak verirken, hatırasına sahip çıkarak evrensel çağrısını tüm insanlığa duyurulması gerektiğini belirtti.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Kemer’de lise, orta ve ilköğretim okulları arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kemer protokolü tarafından çeşitli ödüller verildi. Kutlu Doğum Haftası Programına Dinayet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Antalya Müftüsü Osman Artan, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

sözcü 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.