Kutlu Doğum Haftası - Beypazarı

Kutlu Doğum Haftası - Beypazarı

Beypazarı ilçesinde, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

İlçe  Müftüsü Mustafa Düzgüney, spor salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasını "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlediğini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, haftanın asıl amacının, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı'nın Hz. Peygambere kalpten ve içten bağlanmak, sevmek olduğunu ifade ederek, "Sevgilerin en üstünü, samimi duygulardır. Cenabı Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin ortak özelliği samimiyettir, güzel ahlaklı olmalarıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa da hayatı boyunca samimiyeti, güzel ahlakı bizlere en güzel anlatan peygamberlerden birisidir" diye konuştu.

Kuranın birçok ayetinde güzel ahlaktan bahsettiğine değinen Okuyan, şöyle devam etti: 

"Kuranı evlere süs diye asmayın. Kur'anı okuyun ve anlayın. Kuranı anlayarak okumak çok önemli. Kuran, ilahi mesajların kemal bulmuş şeklidir. Hz. Peygamberin her sözünü bu kitapta, doğru yolu göstermekle ve her sözü doğru olarak bulursunuz, Sizlere güzel ahlakı ve güzel yolu göstermektedir. Başka yollar çıkmaz sokaklardır. Her şey Kuranda mevcuttur. İnsanların, Kurana karşı 5 tane görevi vardır. Onu okuyacaksın, anlayacaksınız, yaşayacaksınız, konuşacaksınız ve hayatınızın merkezine alacaksınız. Kuran okumak böyle bir şeydir. Sahabeler, böyle yapmışlardı. Efendimiz böyle yapılmasını istemişti."
Programda, öğrenciler arası  şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verildi. 
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.