Kutlu Doğum Haftası-Akseki

Kutlu Doğum Haftası-Akseki

Akseki Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Salonunda düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından emekli müezzin İbrahim Dikmen tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Açılış konuşmasını yapan Akseki Müftüsü İlyas Eser, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın konusunun, "Peygamber Efendimiz ve Birlikte Yaşama" teması olduğunu ifade etti. Eser, "Peygamberimiz, 'Yaşamak için kardeşini öldür' felsefesinin yerine, 'Kardeşini yaşat' felsefesini getirmiştir. Biz bu yıl Peygamberimiz Hazreti Muhammed ve Birlikte Yaşama konusunu işleyeceğiz. Peygamberimizin doğumuna hürmeten ilçemizin değişik yerleşim yerlerinde program düzenleyeceğiz" dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Dilek, Peygamber sevgisini anlattı.
Dilek, şöyle konuştu:

"Bu hafta, insana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Peygamber Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV), alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümü olarak kutlanır. Dünyadaki bütün insanlara Peygamber Efendimizin getirdiği o rahmet mesajlarını anlatma fırsatı verdiği için cenabı Hakk'a şükrediyorum. Biz zaman zaman büyük meselelerimizi konuşurken, asıl bizi biz yapan, büyük meselelerimizin çözümü olan küçük meselelerimizi unutuyoruz."

Akseki Belediye Düğün Salonu'nda yapılan Kutlu Doğum Haftası programına Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkan Vekili Tuğba Kurt Çalışkan, Müftü İlyas Eser, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Program öncesi ve sonunda katılımcılara karanfil ve kitap hediye edildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.