Kurban için hazırlıklar başladı

Kurban için hazırlıklar başladı

28 Haziran’da başlayıp 1 Temmuz’da sona erecek Kurban Bayramı nedeniyle hayvan ve halk sağlığı için alınması gereken önlemlere yönelik çalışmalar da başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Ulaştırma ve Altyapı, İçişleri ile Ticaret Bakanlıklarının ilgili birimlerinin katıldığı, “Kurban Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı” gerçekleşti.

Toplantıda, bayram nedeniyle büyük ve küçükbaş hayvan hareketlerinin ülke genelinde artacağı, özellikle İstanbul’a önemli miktarda kurbanlık hayvan sevk edileceği hatırlatılarak hayvan hastalıklarıyla mücadelede iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

ARİLİK STATÜSÜ

Sığır, koyun, keçi gibi hayvanların viral hastalığı ve bulaşma hızı çok yüksek olan şap da, toplantıda gündeme geldi. Trakya’nın 2010 yılında elde ettiği şap hastalığından arilik statüsünün çok önemli olduğu ve bu statünün korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Milliyet'in haberine göre şap hastalığına duyarlı hayvan sevkine izin verilmeyeceği, hayvan hastalıkları ile mücadelede hayvan hareketlerinin kontrol edilmesinin önemli olduğu, bu nedenle de kolluk kuvvetlerince kurbanlık hayvan sevklerinde denetimlerin arttırılarak yol kontrollerinin yapılması gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.