Kur'an ve Hz. Peygamber (asm) 35 dil ve lehçede anlatılıyor

Kur'an ve Hz. Peygamber (asm) 35 dil ve lehçede anlatılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Kur'an-ı Kerim'in hakikatlerini ve Hazreti Peygamber'in örnek ahlakını tüm insanlara ulaştırma hedefiyle 35 dil ve lehçede Kur'an meali hazırlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam'ın evrensel mesajlarını, Kur'an-ı Kerim'in hakikatlerini ve Hazreti Peygamber'in örnek ahlakını tüm insanlara ulaştırmak için Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürütüyor.

50 DİLDE 1170 ESER YAYIMLANDI

Bu kapsamda, çocuk kitapları, gençlik yayımları, İslam'ın inanç, ibadet esaslarına dair bilgilerin yer aldığı eserlerden oluşan 50 dilde 1170 eser yayımlandı.

Ayrıca, tüm insanlığı Kur'an'ın hakikati ve anlam dünyasıyla buluşturma hedefiyle de aralarında Kürtçe, Samoaca, Shonaca, Swahili ve Yorubaca gibi dillerin de bulunduğu 35 dil ve lehçede Kur'an mealleri hazırlandı.

Bu eserlerin yanında, Türkiye'ye gelen yabancılara İslam'ı tanıtacak, Müslümanlara, Kur'an'a, Hazreti Peygamber'e dair doğru, kısa, net ve öz bilgilerden oluşan broşürler de 20 dilde turistlerin istifadesine sunuldu.

İslam'ı araştıranlar için merak ettikleri soruların cevaplarını bulabilecekleri eserler, yurt dışındaki temsilcilik, ataşelik ve büyükelçilikler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ücretsiz ulaştırılıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum