Köy okulunun bahçesindeki ağaçlar kış ortasında 'kitap' açtı

Köy okulunun bahçesindeki ağaçlar kış ortasında 'kitap' açtı

Düzce'de bir araya gelen gençler, köy okulunun bahçesindeki ağaçlara astıkları kitaplarla öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı ve çevre bilincini aşılamayı amaçlıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi ekipleri ve gönüllüler tarafından 2 yıl önce başlatılan "Bir Kitap Bir Şarkı" projesi kapsamında toplanan yaklaşık 10 bin kitap, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Bilgi Topluyoruz" etkinliğinde köy okullarına ulaştırılıyor.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı ve çevre bilinci aşılamayı amaçlayan gençler, bu kapsamda ziyaret ettikleri Çilimli Köyü Anaokulu bahçesindeki ağaçların dallarına beraberlerinde getirdikleri kitapları astı. Teneffüse çıkan minik öğrenciler ise dallarda gördükleri kitapları birbirleriyle yarışarak ağaçlardan topladı.

"HEDEFİMİZE YAKLAŞTIK, ÜZERİNE DE ÇIKACAĞIZ"

Düzce Gençlik Merkezi Müdürü Samet İnce, AA muhabirine, ilk amaçlarının çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Geliştirdikleri farklı yaklaşımla öğrencilerin kitapları ağaçtan toplamalarını sağladıklarını anlatan İnce, "Amacımız, çocuklara hem çevre hem de okuma bilincini kazandırmak. Çocukların da hoşuna gitti. Gönüllü gençlerimizin katılımıyla güzel vakit geçirdik. Çocuklar kitaplarına, bizler de onlara kavuştuk." dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.