Kitap fuarı Bursa'yı yazmak temasıyla başlıyor

Kitap fuarı Bursa'yı yazmak temasıyla başlıyor

10.03.2012 Bursa Kitap Fuarı, 10. yılında "Bursa'yı yazmak" temasıyla bugün açılıyor. 230 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda, 18 Mart'a kadar 65 kültür etkinliği ve imza gününde 500 yazar okurlarıyla bir araya gelecek.

ADEM ELİTOK'un haberi

Fuarda Bursa'yı yazanlar, Bursalı yazar ve şairler, Bursa'nın Türk edebiyatındaki yeri üzerine çok sayıda söyleşi ve panel düzenlenecek. Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Hollanda, tüm yıla yayılan etkinlikler kapsamında Bursa Kitap Fuarı'na da katılıyor. Hollanda standında Hollanda edebiyatından Türkçeye çevrilen kitaplar yer alacak.

Bursa'da düzenlenecek etkinliklere; Osman Can, Mustafa Armağan, Mehmet Emin Ay, Şamil Tayyar, Mehmet Altan, Okay Tiryakioğlu, Ahmet Günbay Yıldız, Bejan Matur, Gülten Dayıoğlu, Üstün Dökmen, Muzaffer İzgü, Can Dündar, Cemil Kavukçu, Murat Gülsoy, İpek Çalışlar, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit, Mine Soysal, Sedat Sever, Yekta Kopan, Işık Öğütçü, Füsun Önal, Canan Tan, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Haluk Şahin, Sevil Atasoy'un da aralarında olduğu pek çok şair, yazar, bilim insanı katılacak. Fuarda TÜYAP tarafından içerik danışmanlığını Fahri Aral ve Nedret İçli, tasarım danışmanlığını Sadık Karamustafa'nın yürüttüğü edebiyatımızda Bursa izlerini, Bursa hakkında yazılmış şiirleri, kitapları, romanları, gezi notlarını içeren kapsamlı bir sergi de açılacak.

Bursa 10. Kitap Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10-17 Mart tarihleri arasında 10.00-19.30, kapanış günü olan 18 Mart'ta ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Zaman