Kainat eczanesinden çörek otu-bal karışımı mucize gibi

Kainat eczanesinden çörek otu-bal karışımı mucize gibi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (asm) "ölüm hariç her derde deva" olarak buyurduğu çörek otu, şifa kaynağı bal ile buluşunca bakın neler oluyor

Her derde deva olan çörek otu, bal ile birleştiğinde mucizevi bir ilaca dönüşüyor. Şifa deposu olan bu karışımı her sabah tükettiğinizde birçok sağlık problemine karşı kalkan oluşturmuş olacaksınız.

Asırlardır hastalıkları tedavi etmek için kullanılan çörek otunun faydaları günümüzde uzmanlar tarafından da onaylandı. Bereket tanesi olarak anılan bu bitki, her dönemde şifa için kullanılmış. Çörek otunun savunucularından biri de herkesin adından tanıdığı, tıbbın babası Hipokrat.

Uzun yıllar önce Hipokrat, çörek otunu karaciğeri güçlendirmek, akrep ve yılan sokmalarını iyileştirmek, cilt yaralarını gidermek ve enfeksiyon rahatsızlıkları için kullanıyordu.

İBN-İ SİNA DA KULLANDI

Alternatif tıbbın en popüler isimlerinden İbn-i Sina da çörek otunun şifasını kullanmaya devam etti. Yorgunluk ve halsizliği önleyen çörek otunu vücuttaki enerji depolarını doldurması için tavsiye ediyordu.

corek1.jpg

Birçok ülkede yetiştirilen çörek otu, 'ölüm dışında her derde deva' Hadisiyle bilinen şifalı bir bitki. Öksürük, baş ağrısı, romatizma, astım, kanser rahatsızlıkları başta olmak üzere fayda sağladığı sayısız sağlık alanı bulunuyor.

Günümüzde uzmanlar, çörek otunun faydalarını araştırmaya başladığında bilimsel çalışmalar sonucunda da faydaları kanıtlanmış oldu. Buna ek olarak kan şekeri ve kan yağları üzerinde olumlu etkileri olduğu ortaya çıktı.

İKİSİ BİRLEŞTİĞİNDE ETKİLERİ İKİYE KATLIYOR

Kahvaltılardan eksik olmayan bal ise sağlığa sayısız fayda sağlayan besinlerden biri. Çörek otuyla birleştiğinde her ikisinin de sağlıklı etkisini ikiye katlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu karışım, halsizlik, yorgunluk, uyku ve kilo problemlerini kökünden çözebiliyor.

Çörek otu ve bal karışımı, genel cilt sağlığı üzerinde faydalar sağlayabilir. Özellikle egzama ve sedef gibi kişilerin hayatını epey zorlayan problemlerin tedavisinde kullanımı tavsiye edilen bir karışımdır. Aynı zamanda daha nemli bir cilde sahip olmak isteyenler çörek otu ve bal karışımını deneyebilir.

ORGANLAR ÜZERİNDEKİ STRES AZALIYOR

Yapılan bir araştırmaya göre çörek otu balla birlikte tüketildiğinde organlar üzerindeki stres azalıyor, metabolizma hızlanıyor ve vücut ağırlığı hafifleyebiliyor.

corek3.jpg

ODAKLANMA PROBLEMİ YAŞAYANLARIN KONSANTRE SEVİYESİNİ ARTTIRIYOR

Çörek otunun birçok farklı tüketim alternatifi bulunuyor. Ancak bal ile birleştirerek tüketmeniz sağlığınıza sayısız fayda katacak. Odaklanma problemleri yaşayanlar için de etkili bir ilaç niteliği taşıyor. Her sabah düzenli olarak çörek otu ve bal karışımından bir kaşık tüketirseniz, konsantre seviyeniz artar.

Hastalıklara karşı direnç oluşturan bu etkili karışımı soğuk kış günlerinde alacağınız bir önlem gibi düşünebilirsiniz. Böylece kışın hastalığa yakalanma riskini azaltabilirsiniz.

ZİHİNSEL RAHATLAMA, GÜÇLÜ HAFIZA

Zihinsel olarak da rahatlama sağlayan karışım, daha güçlü bir hafızaya sahip olmanızı sağlar. Çörek otu ve balın unutkanlık, konsantrasyon gibi sorunlara iyi geldiği söyleniyor.

corek2.jpg

Tüm bu etkiler dışında bu karışımın mide problemleri yaşayan kişiler için de etkili olduğunu söyleyelim. Sindirim sistemine iyi gelecek bu karışımı tüketmeyi ihmal etmeyin.

Yeni doğum yapan anneler de bu etkili karışımdan faydalanabilir. Bu karışım, anne sütü için oldukça önemli. Eğer süt eksikliği problemi yaşıyorsanız düzenli olarak bu karışımı tüketebilirsiniz. Etkilerini fark edeceksiniz. Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum