Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi nedir?

Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi nedir?

11 ayın sultanı Ramazan dinimizdeki en önemli aydır. İbadet ve dua dolu geçen bu ay içinde bir gece vardır ki 'bin aydan hayırlı' olarak bilinir. Tövbe kapısının açılacağı ve ibadetler ile geçecek Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi ne demektir?

İslam Alemi'nin heyecanla beklediği Kadir Gecesi 31 Mayıs Cuma gecesi idrak edilecek. Bu mübarek gece için her Müslüman farklı bir plan ile Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmaya çalışacak. Kadir Gecesi nedir? sorusu bu sabah itibari ile akıllarda. Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi'nin önemi haberimizde...

KADİR GECESİ NEDİR?

Milyonlarca Müslüman bu akşamdan itibaren bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni idrak etmek ve Allah'ın rızasını kazanmak için çabalayacak. Yapılan ibadetler ve dualar her zamankinden kat kat makbul olacak ve kat kat sevapla mükafatlandırılacak. 

Kadir Gecesi dinimizde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne gönderilmeye başlandığı gecedir.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'e (s.a.v) Allah'u Teala tarafından Cebrail vasıtasıyla Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti olan 'İkra' (oku!) kelimeleri bu gece indirildi. Bu gecenin Ramazan'ın hangi gecesi olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte son 5 gün içinde aranır. Ülkemizde bu gece ekseriyetle Ramazan'ın 27. gecesi idrak edilmektedir.

dua-resim.jpg

KADİR NE DEMEKTİR?

Kadir kelimesi Arapça bir kelimedir ve sözlük anlamı 'hüküm, şeref, güç, yücelik' gibi anlamlar taşımaktadır. Dinimizde Kadir Gecesi amel defterlerinin ve sema kapılarının açıldığı, tövbelerin ve ibadetlerin makbul olduğu gece olarak bilinmektedir.

bogazici-universitesi-mescid-dua-odalari-003.jpg

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Dinimizin kitabı Kur'an-ı Kerim'dir ve kitabımız bu mübarek gecede Peygamber Efendimiz'e ve tüm insanlığa gönderilmeye başlamıştır. Bu nedenle tüm dünya Müslümanları bu mübarek geceyi ibadetler ve dualar ile geçirir. Ayrıca tövbe kapısının da açık olması nedeniyle Kadir Gecesi boyunca günahlardan arınma fırsatı vardır.

Kadir Gecesi Cenab-ı Hakk tarafından sema kapıları açık tutulur. Melekler yer yüzüne iner ve ibadetlere katılırlar. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.