Kâbe özlemiyle yaşayan 80 yaşındaki Mevlüt dede tavaftan sonra vefat etti

Kâbe özlemiyle yaşayan 80 yaşındaki Mevlüt dede tavaftan sonra vefat etti

Afyonkarahisarlı 80 yaşındaki Mevlüt Bekar, yıllardır özlemini çektiği kutsal topraklarda umre vazifesini yaptığı sırada Hakkın rahmetine kavuştu

Aslen Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesi Derbent köyünden olan ve Eskişehir’in Çifteler ilçesinde ikamet eden Mevlüt Bekar(80), bundan 2 yıl önce umreye gitmek istedi. Tam yola çıktığı esnada pandemi nedeniyle umre ve Hac ziyaretlerinin yasaklanmasının ardından özlemini çektiği umre ziyaretini gerçekleştiremeyen Bekar, geçtiğimiz 16 Aralık’ta Umre için tekrar yola çıktı.

Ailesiyle vedalaşarak kızı ile birlikte umre kafilesinin rehberliğinde ilk olarak Mekke’deki vazifesini yerine getiren Bekar, dün sabah Kabe’de tavafını yapıp öğle namazını kıldıktan sonra vefat etti.

Yıllardır özlemini çektiği kutsal topraklarda hayata gözlerini yuman Bekar için gerekli izinler alınarak bu sabah Kabe’de cenaze namazı kılındı. Bekar daha sonra Medine’de toprağa verildi. 80 yaşında kutsal toprakların özlemini çeken ve bu özlemine kavuşan Mevlüt Bekar’dan geriye Kabe’yi tavafı esnasında el sallarken çekilen fotoğraflı kaldı.

KUTSAL TOPRAKLARA DEFNEDİLDİ

Kutsal topraklarda hayatını kaybeden ve kutsal topraklara defnedilen Bekar için hem Afyonkarahisar’ın Derbent köyünde, hem de Eskişehir’in Çifteler ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılınacağı öğrenildi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.