İşitme engelliler için 'Dini Kavram Sözlüğü' hazırlandı

İşitme engelliler için 'Dini Kavram Sözlüğü' hazırlandı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Güncel Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü, işitme engellilerin zihin dünyalarına hitap edecek nitelikte yalın ve sade bir dil ile hazırlanmış kıymetli bir eserdir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Güncel Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü Tanıtım Toplantısı”na katıldı.

Başkanlığın 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, insanların hayatları boyunca çeşitli sınamalardan geçtiğini ve herkesin engelliliğe maruz kalabileceğini söyledi.

Engelli vatandaşların dini ve manevi gelişimine katkı sunacak, hayata dair motivasyonlarını artıracak projeler ve çeşitli eserler hazırladıklarını kaydeden Başkan Erbaş, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet alanlarımızdan biri de yayıncılıktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, din eğitimi hedef kitle çeşitliliği göz önünde bulundurarak muhtelif yayın faaliyetleri yapmaktadır. Bu kapsamda tanıtımını yaptığımız Güncel Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü, işitme engellilerin zihin dünyalarına hitap edecek nitelikte yalın ve sade bir dil ile hazırlanmış kıymetli bir eserdir.” açıklamalarında bulundu.

Başkan Erbaş, Başkanlığın yine engelli vatandaşlara yönelik 2021 yılında “İşitme Engellilere Yönelik Kur’an Kursları Özel Öğretim Programı”nı hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Programın uygulanmasında birlikteliğin sağlanması amacıyla da ‘İşitme Engellilere Özel Temel Dini Bilgiler’ kitabı hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Ders kitabının hazırlık çalışmaları devam ederken söz konusu öğretim programının ve kitabın ihtiva ettiği kavramların daha iyi anlaşılması için güncel bir sözlüğe ihtiyaç duyulmuştur. Bu kapsamda Başkanlığımız tarafından 2013 yılında basılmış olan ‘İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü’, işitme engelliler, işaret dili tercümanları, özel eğitim öğretmenleri, akademisyenler ve bu alanda görev yapan Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan bir komisyon tarafından büyük emeklerle güncellenerek yeniden basılmıştır.”

“engelsiz.diyanet.gov.tr” yayında

Başkan Erbaş, “engelsiz.diyanet.gov.tr” internet sitesinin de hazırlandığını duyurarak, “Engelli kardeşlerimiz, sözlükte yer alan kavramların videolarına buradan erişebileceklerdir. Ayrıca, yine burada, işaret diliyle hazırlanan görüntülü fetvalara, Türkiye genelinde engellilere hizmet veren engelsiz Kur’an kurslarımızın isim, adres gibi bilgilerine ve Başkanlığımızca engelliler için hazırlanan dijital yayın, materyal ve TV programlarına ulaşabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.