Irkçı saldırılara maruz kalan Durmaz'a İsveçli Bakan sahip çıktı

Irkçı saldırılara maruz kalan Durmaz'a İsveçli Bakan sahip çıktı

İsveç Sosyal Hizmetler ve Spor Bakanı Annika Strandhall, ırkçı saldırılara maruz akalan Türk asıllı futbolcu Jimmy Durmaz'a verdiği formalı destekle ilgili, "Ayağa kalkıp nasıl bir toplum istediğimizi söylemek bizim sorumluluğumuz" dedi.

Bakan Strandhall, 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki Almanya mağlubiyeti sonrası ölüm tehditlerine ve ırkçı saldırılara maruz kalan Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz'ın formasıyla meclise gitmişti. Durmaz’ın formasını giyerek ırkçılığa karşı tavrını ortaya koyan Strandhall, "Ayağa kalkıp nasıl bir toplum istediğimizi söylemek bizim sorumluluğumuz" açıklamasında bulundu.

Hürriyet'e konuşan Strandhall'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

"Futbolcularımızın Irkçılığa karşı tavrından gurur duyuyorum"

"İsveçli oyuncuların ırkçılık ve nefrete karşı tavır göstermesinden gurur duyuyorum. Jimmy Durmaz örneğindeki duruşum, ayağa kalkıp nasıl bir toplum istediğimizi söylemek bizim sorumluluğumuz. Duyduğum kadarıyla hem kendisi hem de takım yalnızca benim değil bu ırkçılığa karşı ayağa kalkan tüm İsveçlilerin davranışını takdir etti."
"Irkçılık konusunu kapsamlı bir şekilde masaya yatırmalıyız"

"Bazı spor dallarında çok fazla 'sert adam' imajıyla karşılaşıyoruz. Oysa her çeşit insanı bir araya getirmenin böylesine büyük spor müsabakalarından daha iyi bir yolu yok. Öncelikle sporda ırkçılık konusunu kapsamlı bir şekilde masaya yatırmalıyız. Bu tartışmalar sporcular henüz gençken antrenman sahaları ve giyinme odalarında başlamalı. Şu an İsveç’te bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ancak ırkçılığa karşı henüz ilköğretim çağında beden eğitimi derslerinde de bununla ilgili farkındalık çalışmaları yapılmalı. Bununla birlikte biz yetişkinler de birbirimize karşı daha nazik bir tonda olmalıyız."

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.