İnterneti hızlandırma yolları, mobil internet hızlandırma nasıl yapılır?

İnterneti hızlandırma yolları, mobil internet hızlandırma nasıl yapılır?

Evde veya mobilde teknik sebeplerden dolayı yavaşlayan internet çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor

Alışverişte, eğitimde, iş dünyasında günün büyük bir vaktini geçirdiğimiz internet, insanların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Son zamanlarda yoğunlaşan yavaşlama şikayetine dair insanlar çözüm yolları arıyor. Bu çözüm yollarını haberimizde bulabilirsiniz.

İNTERNETİ HIZLANDIRMA NASIL YAPILIR?

Öncelikle kablosuz ağda mı yoksa kablolu ağda mı sıkıntı yaşadığınızı tespit etmeniz gerekir. Genelde kablosuz ağlarda yaşanan internet yavaşlığı modeme uzak kalma gibi durumlarda ortaya çıkabiliyor. Modeme yakın olduğunuz halde sıkıntı yaşıyorsanız eğer aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Kablosuz (Wifi) Ağ İnternet Hızlandırma

İnternet hatlarının yoğun olduğu yerlerde, diğer komşularınızla paylaştığınız sinyal alanını yani kablosuz ağ kanalınızı değiştirmeniz internet hızını artırabilir.

Modem admin panelindeki ''Kablosuz Ayarlar'' kısmından “kanal bant genişliği” kısmında, 1’den 11’e kadar olan rakamlardan herhangi birini seçerek deneme yanılma yöntemiyle test edebilirsiniz.

Aynı şekilde kablosuz ayarlar kısmında bulunan ‘’Mod’’ bölümünde 802. 11b/g/n karma yazan bölümü değiştirerek hızınızı test edebilirsiniz.

Modeminizin IP adresini tarayıcınıza girerek “modem admin paneli” girişi yapıp bu adımı uygulayabilirsiniz.

Windows işletim sistemli bilgisayarlarda “Başlat” kısmındaki arama kutusuna “cmd” yazıp çıkan sonuca tıklayın, açılan pencereye “ipconfig” yazıp “enter” tuşuna basın; “Default Gateway” kısmında yazan adres; modeminizin yönetim adresidir. MacOS işletim sistemli bilgisayarlarda ise; Apple > Sistem Tercihleri > Ağ menüsü altındaki aktif bağlantı seçeneğine tıklayın ve ardından “Gelişmiş” seçeneğinden TCP/IP sekmesindeki “Yöneltici” adresini tarayıcınıza yazarak modeminizin admin paneline erişim sağlayabilirsiniz. Modeminizin modeline göre kablosuz ağ alanı seçeneği sayısı değişim gösterebilir.

Kablolu Ağ İnternet Hızlandırma

Hız kavramı kişiden kişiye değişen, dolayısı ile göreceli bir kavramdır.

Hızlı bir internete sahip olmanıza rağmen, bazı nedenlerden ötürü (ziyaret edilmek istenen sitenin hızı, bilgisayarın kaynaklarını tüketen yazılımlar gibi) bağlantınız yavaş gibi gelebilir. Bu durumu ölçümlemenin en iyi yolu “internet hız testi nasıl yapılır?” sorusuna cevap aramaktır.

İnternet Hız Testi İnternet hız testi yapmanın birkaç yolu vardır. Ama bu yöntemler arasında en basiti “internet hızını ölçen site” çözümünü kullanmaktır.

www.speedtest.net/ sitesinde download (indirme) ve upload (yükleme) hızlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Eğer internet servis sağlayıcınızın size taahhüt ettiği hız limitlerine yakın değerler çıktı ise, aşağıdaki yolları izleyerek internet bağlantınızı hızlandırmayı deneyebilirsiniz.

> Bant Genişliği Yüksek Bir Modem Seçin

> Bilgisayarınızdaki Virüsleri Temizleyin

> Profesyonel Switch Cihazı Kullanın

> Cihazlarınızı ve Yazılımlarınızı Sürekli Güncelleyin

> DNS Adreslerinizi Değiştirin

> Modeminizi Kapatıp Açın

> Modeminizin Yerini Değiştirin

> Arka Planda Çalışan Programlarınızı Kontrol Edin

TELEFON İNTERNETİ HIZLANDIRMA

Telefonu açıp kapatın : Baz istasyonlarının yoğunluğu ve ilk bağlantı durumuna göre verilen internet hızı değişir. Telefonunuzu kapatıp açarak baz istasyonuna yeniden bağlanırsınız ve daha yüksek bir hız alabilirsiniz..

Bazı uygulamaları devre dışı bırakın: Telefonunuza yüklediğiniz bazı uygulamalar arka planda çalışarak internetinizi tüketiyor ve bant genişliğini kullanıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları inceleyip uyku moduna alabilirsiniz.

Konumunuzu değiştirin: Bulunduğunuz yerde duvar, kapı, meta gibi cisimlerden kaynaklı mobil internet sinyalleri telefonunuza zor ulaşıyor olabilir. Engelleri aradan kaldıracak şekilde farklı bir konuma geçmeniz faydalı olabiliyor genellikle.

VPN bağlantısını kapatmak: VPN kullanmak çoğu zaman işe yaramasına karşın aşırı şekilde telefon interneti yavaşlatan uygulamalardandır. Kullandığınız VPN sunucu ücretsiz bir sunucu ise genellikle limitli hızlar verilir.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.