İkinci el araç alırken dolandırılmayın

İkinci el araç alırken dolandırılmayın

Yapılan araştırmalara göre bazı dolandırıcılar değerinin altında araç satış ilanı verip kapora talep ediyor ve vatandaşları dolandırmanın yollarını arıyor.

Yetkililer, dolandırıcıların eline düşmemek için ikinci el araç alırken 'kaparo göndermeyin, araç plaka ve şaşe numarasını vermeyin’ uyarısında bulundu.

1586769_620x410.jpg
İkinci el araç piyasasında internet üzerinden yapılan ticaret her geçen gün artıyor. Dolandırıcılar ise internette araçları piyasa değerinin altında göstererek satmaya çalışıyor.

Dolandırıcılar, internette değerinin altında satış ilanı verdikleri araçlar için kapora istiyorlar ancak alıcılar parayı gönderdikten sonra satıcı görünümlü dolandırıcıya ulaşamıyorlar.

Kapora dolandırıcılığının yanı sıra vatandaşlar kilometresiyle oynanmış ve ciddi sorunları olan araçları değerinin çok üstüne alarak mağduriyet yaşayabiliyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçmek için araç almak isteyenlerin çok dikkatli olmaları ve güvenilir yerlerden bu alışverişi yapmaları tavsiye ediliyor.

İkinci el araç alırken bunlara dikkat;

- Yedek anahtar olmayan araç aldığınız zaman muhakkak aracın yetkili servisine gidip yedek anahtar kodunu iptal ettirin.

- Hiç tanımadığınız kişilerden araç almaktansa ,mekan sahibi oto galerilerden araç almayı tercih edin ,güvenilir firmaları araştırın.

- Değerinin çok altında olan araçları alırken çok daha dikkatli olun ucuz diye acele etmeyin.

- Uzun süre yatmış araçları alırken muhakkak az kilometrede olsa motor bakımını yaptırın.

- Test sürüşü yapan ekspertiz merkezlerini tercih edin.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.