'Hakkın Yılmaz ve Sarsılmaz Müdafii Bekir Berk' çıktı

'Hakkın Yılmaz ve Sarsılmaz Müdafii Bekir Berk' çıktı

Eğitimci-Yazar Necmettin Şahiner, 60. kitabını okuyucunun istifadesine sundu.

Bediüzzaman'ın yakın talebeleri ve hizmetinde bulunanları dinleyerek kaleme aldığı 'Son Şahitler Bediüzzaman'ı Anlatıyor' isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Şahiner, son çalışmasında Said Nursi'nin avukatı Bekir Berk'in hayatını konu alan bir kitaba imza attı. "Hakkın Yılmaz ve Sarsılmaz Müdafii Bekir Berk" isimli kitap çıktı.

Merhum Bekir Berk'in yakın dostu Şahiner, kitabında önemli konulara dikkat çekti. Berk'in cesaretinden cömertliğine varıncaya kadar farklı özelliklerini okuyucuyla paylaşan Şahiner, yakın bir zamanda iki kitabını daha okuyucuyla buluşturacak.

Kitap yazmak için dolmak gerektiğine dikkat çeken Yazar Necmettin Şahiner, boş bir kabın boşalamayacağını, dolu olan her şeyin boşalabildiğini dile getirdi. "Merak ilmin hocasıdır. Merak olacak, yazmak için." diyen Şahiner, merakın da araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye götürdüğünü ifade etti. Şahiner, "En başta inanacaksın. Bekir Berk ağabeyin hayatını dile getirmek istedim. Kitapta, annesinden tut, ilkokuldan, üniversiteye kadar, avukat olmasından, Türk Milliyetçiler Derneği'ni kurması ve Komünizmle mücadelesine kadar farklı konuları kaleme aldım." dedi.

Bekir Berk'in çok kahraman ve eşsiz bir cömertliğe sahip olduğunu hatırlatan Şahiner, "Bekir ağabey, bir Kurban Bayramı günü vefat etti. Namazını kıldıran merhum Prof. Dr. Ayhan Songar, Bekir Berk'in cemaate hakkını helal etmesini istedi. Genelde yapılanın tersini yaptı. Binlerce Nur talebesini savundu o. Başta Bediüzzaman ve talebelerinin hakkını savundu. Dr. Tahsin Tola'nın davetiyle Nurcuları savundu. Hayatı bu uğurda geçti. Kefeni çantasında gezerdi. Bediüzzaman hazretlerinin övgüsünü kazanmıştır." diye konuştu.

Bekir Berk'in diğer avukatlardan zirve olarak ayrıldığını anlatan Şahiner, şu ifadeleri kullandı: "Her işin yükseğindeki ve en aşağısındakine bakarım. Gaziantep baklavasından örnek vereyim; belki bine yakın baklavacı var ama 5 -6 baklavacı var ki zirvededir. İstanbul'da meydana gelen bir selde 20 yıllık köprüler yıkılırken, 500 yıllık Osmanlı köprüleri hâlâ ayakta. Bekir Berk'in hayatı da aynen bu örnekler gibidir. Sağlam bir inanca sahipti. Çok avukat gördüm, ama hiçbirisi Bekir Berk'in eline su dökemez. Bir defa avukata lazım olan özellikleri vardı. Hitabeti çok güzeldi. Bekir ağabey inançlı kimseydi. Girdiği davaların yüzde 99'u beraat ile sonuçlanmıştır."

BEKİR BERK KİMDİR?

1926'da Ordu'nun Uzunisa nahiyesinin Delikkaya köyünde doğan Bekir Berk, 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Barosu'nda başladığı avukatlığa 20 yıl devam etti. Hukukun ihlâl edildiği bir dönemde hukukun üstünlüğünü, din ve vicdan hürriyetini savundu. Bediüzzaman'ın "Seni bana Allah gönderdi" iltifatına mazhar olan Bekir Berk, 1943'ten 1960 Şubat'ına kadar Bediüzzaman'ın avukatlığını yaptı. Hayatı boyunca Hakk'ın ve haklının yanında yer alan, Risale-i Nur'u ve Nur talebelerini savunmak için Anadolu'yu karış karış dolaşan Berk, 14 Haziran 1992'nin Kurban Bayramı gününde Hakk'ın rahmetine kavuştu. Zübeyr Gündüzalp, Tahiri Mutlu ve Mustafa Polat gibi dostlarının da medfun bulunduğu Eyüp Sultan Kabristanı'na defnedildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.