Gonca Dergisi bu ay yine dopdolu

Gonca Dergisi bu ay yine dopdolu

Gonca Dergisi, Mart ayı 107.sayısını, bahar neşesini duyuran “Merhaba” yazısıyla açıyor:

"Bahar geldi, duydun mu? Hoş geldim çiçeklerini; papatyaları gördün mü? Bana öyle gelir, sanki bahar toprağa ayak bastığını papatyalarla haber verir. Yoksa tutup ince belinden, fala bakmak için pıt diye kopardın mı birini? Ah, seni bilmez miyim ben! Koparmışsındır elbet. Limon ağaçlarını dört dönen kelebekleri de gördün değil mi? "

H.İbrahim Çayırlı’nın “Ayna”, Ergül Altaş’ın ise “Beklemek Güzeldir” isimli hikâyeleriyle konuk olduğu dergiye, M.Said Türkoğlu “Babaanne Çiçeği” şiiri ile renk katıyor.

Bahadır Dördüncü, Çanakkale’de yaşanan denizaltı savaşlarını anlattığı yazısında bir kahramanlık hikâyesini paylaşıyor Gonca okuruyla:

 

“Müstecip Onbaşı ismindeki bu kahraman topçu, nöbeti esnasında pür dikkat Boğaz’ın sularını kolaçan etmektedir. Fransızların Turquaz ismindeki denizaltısının suyun üzerine çıkartarak etrafa baktığı küçücük periskopunu fark eder. Nişan alır ve denizaltıyı periskopundan vurur. Biraz sonra denizaltının tamamı suyun üzerine çıkar ve teslim olur. İstanbul’a getirilerek ay yıldızlı bayrağımızın çekildiği bu denizaltıya Müstecip Onbaşı’nın adı verilmiştir.”

Çanakkale Zaferi’nin 96.yıldönümünü kutladığımız mart ayında Erdoğan Tücan imzalı “Seyit Onbaşı” kitabı Gonca’dan tüm okurlara hediye.
“Ah baharsa, yaprak duvaklı ağaçlar varsa ve dağ menekşeleri pıtır pıtır açtıysa, gün yelinin getireceği şey bellidir: Mutluluk..”
Samanyolu Haber