Gençler Osmanlıca yarışacak

Gençler Osmanlıca yarışacak

Erkek öğrencilerin finali 11 Mart Cumartesi günü, Kız öğrencilerin finali 25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek

2016 yılında Türkiye’de ilk defa Denizli’de düzenlenen ‘Gençler Osmanlıca Yarışıyor’ bilgi yarışması bu yıl yine Hayrat Vakfı Denizli Temsilciliği ile Elmaskalem Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ikinci kez tertip ediliyor. Yarışma 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 20:00’de Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Yarışma sürecinin öncesinde Denizli il merkezinde bulanan liseler ziyaret edilerek seminerler, afişler ve broşürler ile yarışmanın tanıtımı yapıldı. Tanıtım sürecinin ardından 14 liseden yaklaşık 560 öğrencinin katıldığı yarışma üç aşamadan oluşuyor.

Okumaya yönelik olan birinci aşamada öğrenciler haftada iki gün olmak üzere altı hafta kurs gördükten sonra birinci aşama sınavına katıldı. 8 Ocak Pazar günü Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı birinci aşama sınavının ardından 5 haftalık ikinci aşama kurslarına katılan öğrenciler 12 Şubat Pazar günü ikinci aşama sınavına katıldı.

Yarışmanın ödülleri içinde yer alan kayak merkezi gezisi ikinci aşama sınavından sonra 18 Şubat’ta yaklaşık 250 öğrencinin katılımıyla Denizli Bozdağ kayak merkezinde, Pamukkale İlçe Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Birinci ve ikinci aşama sınavlarının ortalamasında en yüksek puan alan onbeş erkek, onbeş kız öğrenci final aşamasına katılmaya hak kazandı.

Final aşamasında onbeş öğrenci üçerli beş grup halinde sahnede seyirciler önünde yarışacak.
Erkek öğrencilerin finali 11 Mart Cumartesi günü, Kız öğrencilerin finali (bayanlara özel) 25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Final aşamasının ödülleri şöyle:

Birinci gruba 6.000 TL
İkinci gruba 3.000 TL
Üçüncü gruba 1.500 TL

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.