Gelen tepkiler üzerine sadeleştirilmiş Risale-i Nurları piyasadan topluyoruz

Gelen tepkiler üzerine sadeleştirilmiş Risale-i Nurları piyasadan topluyoruz

Risale-i Nur'un sadeleştirilmesini durduran, piyasadan toplatma kararı veren Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, aynı kararı resmen de açıkladı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Okumuş, sadeleştirilen risalelerle ilgili varislerden talep geldiğini söyledi.

Okumuş, söz konusu kitapların Kaynak Holding çatısı altındaki yayınevleri tarafından basıldığını ve NT Kitabevi mağazalarında satıldığını hatırlatarak, "Bu gelen talepleri değerlendirmemiz gerekiyor. Hak ve hukuka riayet etmek adına Işık Yayınları'ndan çıkan kitabın orijinalini basmaya ve satmaya devam edeceğiz. Biz doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Sadeleştirilmiş risaleler toplatılıp, basımı durdurulacak"

Sait Yüce'nin talebine değinen Okumuş, bunu doğru buldukların belirtti. Okumuş, şunları kaydetti:

"Kaynak Holding'e bağlı 148 mağaza ve tüm depolardaki sadeleştirilmiş risalelerin toplatılmasına ve basımının durdurulmasına karar verildi. Bu konuda da kesin talimatlar verdim. Açılan bir dava, hakkında verilen bir mahkeme kararı olan kitapları, ticari gözle basıp satamayız. Biz yayınevlerini ve NT Kitabevi'ni temiz ticaret yapan şirketler haline getirmeye çalışıyoruz. Bu şirketler belirli bir zümrenin değil, millete aittir. Yayınevlerimiz ve mağazalarımızı belli zümreye hizmet eden yerler olmaktan çıkarttık. Söz konusu yayınevlerimiz ve mağazalarımız milyonlarca insana hizmet verir durumdadır."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması