Gazze hastanelerinde görev yapan cerrah Ebu Sitte, Glasgow Üniversitesi rektörü seçildi

Gazze hastanelerinde görev yapan cerrah Ebu Sitte, Glasgow Üniversitesi rektörü seçildi

Üniversitenin eski bir öğrencisi, plastik cerrahi ve rekonstrüktif cerrahisi alanında dünyaca bilinen bir uzman olan Dr. Gassan Ebu Sitte, oyların yüzde 80’ini alarak Glasgow Üniversitesi rektörü seçildi

Yemen, Irak, Suriye ve Güney Lübnan’daki savaşlarda cerrah olarak görev yapan ve mevcut savaş sırasında 43 gün boyunca Gazze’deki Şifa ve El-Ahli hastanelerinde hizmet veren Gassan Ebu Sitte, 5186 oyun 4172’sini alarak Glasgow Üniversitesi rektörü seçildi.

Ebu Sitte bu yılın başlarında The Herald’a şunları söylemişti:

“Glasgow’daki deneyimim, benim açımdan oldukça geliştiriciydi. Hayatta yaptığım seçimler ve savaş cerrahisinde paralel bir kariyere devam etmek için verdiğim kararlar, Glasgow ve Glasgow’un oldukça uluslarası ortamında şekillendi. Glasgow Üniversitesi’ne geldiğimde Winnie Mandela rektördü, El Salvador ve Nikaragua ile dayanışma grupları vardı, Sabra ve Şatila katliamı mağdurları için burs ayarladık. Glasgow, sadece apartheid rejimine karşı çıkmadı; dünyanın dört bir yanındaki insanlarla dayanışma eylemlerinin de ön saflarında yer aldığı uluslararası bir şehir oldu. Glasgow bir şehir olarak Margaret Thatcher’a karşı çıktı. Glasgow Üniversitesi, apartheid’in Britanya hükümeti ve ABD hükümetinin tam desteğini aldığı en karanlık dönem olan 80’lerde, Winnie Mandela’ya oy verdi. Glasgow Üniversitesi’nin o zaman sergilediği ilkeli duruş, yeni neslin Filistin’deki apartheid rejimine karşı çıkmasına ilham kaynağı oldu. Derin bir minnet duyduğum, hayattaki seçimlerimi şekillendiren bu yere borcumu ödemem gerekiyor.”

Serbestiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.