En sağlıksız yumurta: Üzerindeki numaraya dikkat

En sağlıksız yumurta: Üzerindeki numaraya dikkat

En güçlü protein ve kalsiyum bakımından zengin olan yumurtanın üzerinde bulunan kodlar aslında bir uyarı. Çoğu kişinin bilmediği yumurtaların üzerinde bulunan numaraların her birinin bir anlamı var. Peki hangi numara ne anlama geliyor?

Yumurtaların üzerlerinde bulunan bazı numaralar nerede ve nasıl üretildiklerini ortaya koyuyor. Uzmanlar tarafından açıklanan yumurtaların üzerindeki numaralar ve anlamlarını duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Yumurtalar üzerindeki bu numara baskıları ilk kez 2017 yılında karara bağlanarak yapıldı. Kod olarak kurulan bu numaralar kalite ve yetiştiriciliğini ortaya koyuyor.

PEKİ YUMURTALARDAKİ HANGİ NUMARA NE ANLAMA GELİYOR?

Kodlar 0 ile başladığında bu yumurtaların organik olduğuna işarettir. İçeriğinde ve yetiştiriciliğinde sıfır oranda kimyasal barındırır. Bu yumurtalar bu yüzden oldukça pahalıdır.

1 ile başlayan kodlu numaralarda ise tavuk yetiştiriciliği tarafından yapılan yumurtalardır. En sağlıklı yumurta bu kabul edilir. Gezen tavuk yumurtası olarak geçer.

2 ile başlayan yumurtalar kümes tavuklarına ait yumurtalar olduğunu gösterir. En fazla rastlanan yumurta bunlardır. Kümes hayvancılığına ait tavuklar kimyasal yemlerle yetiştirilir. Yumurtalar hızla elde edilir. Sağlıklı değil.

3 ile başlayan yumurtalar en ucuz olanıdır. Olmasının nedeni ise yumurtalar tamamen kimyasal ortamda yapıldı.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum