Emojiler, duyguları gizlemek için kullanılıyor

Emojiler, duyguları gizlemek için kullanılıyor

Bilim insanları, son yıllarda hayatımızda önemli bir yer kaplayan emojilerle ilgili ilginç bir yeni çalışma ortaya koydu

Japonya'daki Tokyo Üniversitesi'nden araştırmacılar, emojilerle iletişimde kuralların var olup olmadığını ve emojilerle duygu yönetiminin psikolojiyle nasıl bağlantılı olduğunu araştırdı.

Frontiers in Psychology'de yayınlanan çalışmada, Japonya'dan yaklaşık bin 289 gönüllünün çevrimiçi sohbetlere yanıt olarak emoji kullandığını gördü. Yaşları 11 ile 26 arasında değişen ve çoğunluğu kadın olan katılımcılar, duygusal ifadelerin yoğunluğunu bildirdi.

‘MESAJLARI OLUMLU GÖSTERMEK İÇİN’

Sonuçlar, mutlu emojilerin genellikle olumsuz duyguları maskelemek ve bir mesajı daha olumlu göstermek için kullanıldığını gösterdi.

Uzmanlar, insanların olumsuz duygular hissettiklerinde veya daha yüksek statüdeki insanlarla konuşurken olumlu emojiler kullanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu keşfederken, aynı zamanda bu insan grubuna karşı duygularını emojilerle ifade etme olasılıkları daha düşük olduğunu buldu.

‘GERÇEK DUYGULARIMIZLA BAĞLANTIMIZ KOPUYOR’

Araştırmayı yöneten Tokyo Üniversitesi'nden Davranış Uzmanı Moyu Liu, "Çevrimiçi sosyalleşme daha yaygın hale geldikçe, insanlar ifadelerini süslemeye ve iletişimlerinin uygunluğunu incelemeye alıştı. Ancak, bunun gerçek duygularımızla bağlantımızı kaybetmeye yol açabileceğini fark ettik" dedi. Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.