Eğitimci-Yazar Hüseyin Kara’nın yeni kitabı: Kendimle Diyalog

Eğitimci-Yazar Hüseyin Kara’nın yeni kitabı: Kendimle Diyalog

Kitapta, insanın ilk özgürlüğünden itibaren, özgürlüğün özüne inen bir yolculuk başlıyor.

Pandemi, ekonomik süreçler, savaşlar derken dünya kendini bir hengâmenin içinde buldu. Bu hengâmede insanlar kendilerini dinleyecek, düşünecek ve yorumlayacak bir fırsat yakaladı. Hayatın koşuşturması içerisinde duyamadığı seslere yöneldi.

Eğitimci Yazar Hüseyin Kara’nın “Kendimle Diyalog” kitabı tam böyle bir zamanda okuyucuyla buluşuyor.

2022 yılının son günlerinde Merak Yayınları tarafından basılan kitap, herkesin özüne dönüşte karşılaştıklarına değiniyor. 133 sayfa, son söz ile birlikte 10 ana bölümden meydana gelen kitap, her bölüm de alt başlıklarla okur dostu bir özellik taşıyor.

Kitapta, insanın ilk özgürlüğünden itibaren, özgürlüğün özüne inen bir yolculuk başlıyor.

Yazar kendi dünyasında yaptığı sohbetleri okuyucuya yer yer bilimsel veriler aktararak, yer yer ihtimaller üzerine kurduğu düşüncelerle ‘iç dünyamızda ne kadar özgür hissediyoruz?’ sorusunu konu ediyor. Bu yolculukta okuyuculara da sık sık sorular sorduruyor.

Hayatın getirdiği koşturmacanın arasında, yazar Hüseyin Kara günümüz insanının mutlak problemi olan “iç özgürlük” hakkında içinden geçenleri, inanç ile harmanlayarak sunuyor.
Yazar Kara, keyifli bir okumanın ardından bıraktığı soruların cevabının yine okurların içinde olduğunu belirtiyor.

Kaçtığımız düşüncelerimizle baş başa kalmaya hazırsak kitabın sayfalarını çevirmeye ve yazarımızla birlikte derin bir yolculuğa çıkmaya değer.

KİTABA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

imza.jpg

“Kendimle Diyalog” kitabı ile ilgili söyleşi 28 Ocak 2023 Cumartesi Saat:14.00’te İlkbahar Mah. 593. Sok. 4/13 Çankaya/Ankara adresinde gerçekleşecek. Herkese açık olan söyleşi de kitabın editörü Dr. Cemil Kara da hazırlık sürecini anlatacak.

Yazar Hakkında: Eğitimci Yazar Hüseyin Kara, 1949 Trabzon Çaykara doğumludur. Üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, yurdun değişik yerlerinde öğretmenlik ve uzun süre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapmıştır. Ayrıca kaymakam vekilliği görevinde bulunmuştur. Farklı dergi ve gazetelerde makale, deneme ve öykü tarzında yayınlar hazırlamıştır. “Yazma Motivasyonu”, “Beni Anlayın”, “Eyvallah Düşünceleri”, “Bir Öğretmenin Anıları”, “Özgürlüksün Ey İman” adlarında basılmış eserleri bulunmaktadır. Biyografi serisinin ilki olarak “Çağımızda bir Havari Zübeyir” ve ikincisi olarak “Tahiri-Kendini Arayan Adam” adında eserleri de basılmıştır. Ayrıca “Kendimle Diyalog-Özgürlük İçimizde” adıyla kitabı geçtiğimiz ay basılmıştır. Basılmamış iki hikâye kitap çalışması olup kitap olabilecek diğer çalışmaları da devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.