Cezaevi yerini Okul'a bırakıyor

Cezaevi yerini Okul'a bırakıyor

İZMİT'te 1955 yılında yapılan ve o yıllarda yerleşim birimi dışında olmasına rağmen bugün D-100 Karayolu kenarında ve mahalle ortasında kalan;geçen yılın Kasım ayında da boşaltılan Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun büyük bir bölümü yıktırıldI

İzmit'teki Kuruçeşme Mevkii'nde D-100 Karayolu kenarında bulunan ve zaman içersinde çevresindeki yapılaşma nedeniyle mahalle arasında kalan, İzmit C Tipi Cezeevi'nde geçmiş yıllarda aralarında Yılmaz Güney'in de bulunduğu birçok tanınmış isim de kapatıldı. Bugüne kadar birçok kez isyan çıkarılan, bahçesinde birçok idam kararları da infaz edilen Kocaeli C Tipi Cezaevi'nin bulunduğu alan, Bakanlıklar arası yapılan protokolle arazisine okul yaptırılması şartıyla Milli Eğitim bakanlığı'na devredildi. Buradaki tutuklu ve hükümlüler, Kandıra T Tipi Cezaevi ile diğer cezaevlerine nakledildikten sonra yıkım işi ihaleye verildi. Geçen ay başlatılan ve bir süre ara verilen yıkım çalışması yeniden başlatılarak binaların büyük bir bölümü yıktırıldı. 

Son olarak cezaevi koşullarının iyileştirilmesini isteyen mahkumların geçen Ekim ayında koğuşlardaki yatak ve eşyaları ateşe vererek cezaevinin çatısına çıktığı cezaevi, Kasım ayında tamamen boşaltıldı. Binalar yıktırıldıkça, burada kalan tutuklu ve hükümlülerin duvarlara yazdığı yazılar, havalandırma için çıktıkları meydana verdikleri, Kocaelispor'un ünlü taraftar grubu Hadri Meydan'ın adını verdikleri ve duvara da yazdıkları bölüm de ortaya çıktı. Burada birkaç bina da yıkılıp enkaz da kaldırıldıktan boşyalan arazisinde Kız Meslek Lisesi ve Gazi Lisesi'nin de aralarında bulunduğu birkaç okul birden inşa ettirilecek ve eğitim kampüsüne dönüştürülecek. 

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.