Camiye emekleyerek gelen 84 yaşındaki Kemal amca

Camiye emekleyerek gelen 84 yaşındaki Kemal amca

Eskişehir'de yaşayan 84 yaşındaki Kemal Çelik, hastalığına aldırmadan camide cemaatle namaz kılmak için hergün camiye emekleyerek geliyor. Kemal Amca, görenleri imrendiriyor.

Eskişehir'de bir caminin güvenlik kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, 84 yaşındaki Kemal Çelik namaz kılmak için camiye emekleyerek geliyor. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine birçok kişi Kemal amcayı paylaşarak, görüntülerin imrendirdiğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre ayaklarındaki rahatsızlıklar nedeniyle baston yardımı olmadan yürümekte zorlanan Kemal Çelik, hastalıklarına ve ilerleyen yaşına rağmen camide cemaatle namaz kılmaktan vazgeçmiyor.

Hergün Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde bulunan Eligüzeller Camii'ne iki bastondan destek alarak gelen Çelik, camiyi bastonlarıyla kirletmemek için caminin girişinde bastonlarını bırakarak emekleyerek içeriye giriyor ve namazını eda ediyor.

İLKHA ekibi sosyal medyada çokça paylaşılan Kemal amcaya ulaştı. Kemal amca, ilkokul mezunu olduğunu, okumayı çok sevdiğini ve kendisi için zor olsa da olsa camiye gelmeye devam edeceğini belirtti.

"ALLAH'IN FARZ KILDIĞI NAMAZI KILMAK İÇİN ZAR ZOR CAMİYE GELMEYE ÇALIŞIYORUM"

Camiye iki bastondan destek alarak geldiğini belirten Çelik, "Bacaklarım, dizlerim kireçlenmiş durumda; bu sene bacağım kırıldı ameliyat oldum bu yüzden Allah'ın farz kıldığı namazı kılmak için zar zor gelmeye çalışıyorum. Bir ama Peygamber'e, 'Ya Rasulallah ben gelemiyorum, gözlerim görmüyor evden mescide ip çekeceğim, mecbur cemaate katılacağım' diyor. Sevgili Peyagmberimiz'in sabah namazı için çok güzel bir şeyi var (Hadis-i Şerif); 'Dünya kadar mülkün olsa sabah namazının sünnetinden ondan daha evladır' diyor. Biz de bunları bildiğimiz halde malesef Rabbimiz'in rızasını yerine getiremiyoruz. Rabbim Ümmeti Muhammed'in gençliğine, Ümmeti Muhammed'e; birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuru versin. 84 yaşındayım, 84 yılım devamlı okumakla geçti. İlkokul mezunuyum fakat İslam'a karşı büyük bir sevgim var. Tefsir, hadisi mümkün mertebe okumaya çalıştım. En fazla merak konum; Osmanlı tarihidir. Osmanlıyı Osman Beyden Vahhettin'e kadar takdirle severim. İslam Tarihi hakkında Allah rahmet etsin, Asım Köksal'ın İslam Peygamberi kitabının tamamını okudum bitirdim. Bilhassa İslam tarihine karşı çok merakım var." dedi.

"CAMİ AŞKIYLA SENDELEYE SENDELEYE GELİYOR"

Kemal Amca'nın camiye olan aşkına imrendiğini belirten cami cemaatinden Osman Lazoğlu, "Camiye iki değneğiyle sendeleye sendeleye geliyor. Cami aşkıyla geliyor, içeride cemaate katılamıyor; katılamadığı içinde arka tarafta namazı kılıyor. Girişte ayakkabılarını çıkarıp ayakkabılığa koyuyor ondan sonra afallaya afallaya içeriye giriyor. Kaç gündür böyle giderim diyordu, bugün ayağa kalkmaya teşebbüs ettiği için koluna girip getirdim ama değneksiz bir yere tutunmadan yürüyemiyor. Rabbim uzun ömür versin, başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.