Camide dini nikâh artıyor

Camide dini nikâh artıyor

Camide nikah kıyanlar hızla artıyor.Hz. Peygamber dönemindeki camide nikah geleneği geri geldi. Sünnete uymak için evlilik cüzdanlarını kaptıkları gibi soluğu camilerde alıyorlar.

Resmi makamlarda nikahlarını kıydıran gençlerin, camide imam nikahı için ekstra bir başvuru yapmasına gerek yok. Ellerinde evlilik cüzdanları bulunması yeterli. Cami imamıyla görüşülerek, namazın olmadığı bir vakit nikah akdi gerçekleşebiliyor. 

İşte bunlardan bir tanesi de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde gerçekleşti.

Nilüfer merkez Mevlana Camii'ne gelen yeni evli gençler, dini nikahlarını Camide kıydırdılar. Genç çiftlerin dini nikahını Cami İmam Oktay  Çakmur tarafından kıyıldı. Din görevlisi Çakmur nikah sonrası şunları söyledi: "Gençlerimizin dini nikahlarını camilerde kıydırması gerçekten çok güzel. Dini bir merasimin camide icra edilmesi ailenin temelleri atılırken dualarla başlanılması aile huzuru için çok önemli. Ben bu genç kardeşlerimizi kutluyor bir ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

Camide nikah

Ayrıca Çakmur, "yaklaşık üç yıldır başlattığım bir uygulama ile genç kardeşlerimize dini nikah belgesini takdim ettik. Darısı diğer evlenecek olan çiftlerimize" diye temennilerde bulundu.

Camide nikah
Camide düğün değil, nikah!

Burada önemli bir noktaya dikkat çekmek gerek. Camide  nikâh denince akla, camilerin salonlarında yapılan merasimler gelmesin. Genç çiftler bilhassa bu merasimlerden hoşlanmadıkları için sadelik arayışıyla imam nikahlarını camilerde kıydırıyor. Müftülükler de son dönemde bununla ilgili çok yoğun talep aldıklarını söylüyorlar. Farklı dinler, nikahlarını kutsal mekanlarında kıyarken ülkemizde senelerce, camide nikahın olmayacağı tartışıldı. Bu konuda fikir beyan eden alimler ise, imam nikahının kıyıldığı özel bir yer olmadığını belirtiyor. Kız evi, damat evi, cami veya müsait herhangi bir yerde nikah akdi gerçekleşebiliyor.​

 

(Diyanet Haber)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.