Bilinçsiz vitamin kullanımı ciddi sağlık problemlerine sebep oluyor

Bilinçsiz vitamin kullanımı ciddi sağlık problemlerine sebep oluyor

Vitaminlerin bağışıklık sistemini güçlendirmedeki rolü herkes tarafından kabul ediliyor. Fakat bu vitaminlerin bilinçsiz kullanımı, birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Uzmanlar, bu konuda ciddi uyarılarda bulunuyor

Soğuk havalarda vücut direncini artırmak ve hastalıklardan korunmak için vatandaşlar vitaminlere yöneliyor. Ancak doktor tavsiyesi olmadan yapılan bilinçsiz vitamin kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

“CİDDİ SAĞLIK PROBLEMLERİNE YOL AÇABİLİR”

Uzmanlar vitamin kullanımının artmasıyla ilgili konuştu. Uzm. Dr. Muhammed Sait Bekar, yağda eriyen vitaminlerin bilinçsiz kullanımının zararlarına dikkat çekti. Bekar, "Bu vitaminler, vücutta birikebiliyor. A, D, E ve K vitaminlerinin birikmesi, ileride böbrek rahatsızlıkları, karaciğer sorunları ve kafa içi basıncının artışı gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabilir." diye konuştu.

“GIDAYLA ALINDIĞINDA FAYDALI”

Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan ise "Enerjinizi yükseltmek için aldığınız vitaminler, vücudunuzda farklı enzimlerin çalışmasını etkileyerek halsizlik hissine yol açabilir. En önemlisi, beslenmeyle belirli besin öğelerini almamız. Çünkü vücudumuz, gıdayla alındığında bu öğeleri çok daha iyi tanıyor ve faydasını görebiliyor" dedi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.