Beş milyon kişinin okuduğu namaz kitapları bir arada

Beş milyon kişinin okuduğu namaz kitapları bir arada

Toplumda namaz bilinci oluşturmak, namaz sevgisini yerleştirmek ve toplumu namaza daha duyarlı hale getirmek amacıyla yazılan ve toplam tirajı 5 milyonu bulan 28 kitap bir araya getirilerek okuyucunun istifadesine sunuldu.

Namaz Gönüllüleri Platformu ve Moral Kitap işbirliği ile düzenlenen kampanya ile namazla ilgili yazılmış ve çeşitli yayınevleri tarafından yayınlanmış 28 kitap bir araya getirilerek okuyucunun kitaplara daha kolay ulaşması sağlandı.

Kampanyanın duyurulması amacıyla yapılan basın toplantısında konuşan Namaz Gönüllüleri Platformu Sözcüsü Cemil Tokpınar, son yıllarda namazla ilgili yayınlanan 70 kitabın okuyucu tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek “Her biri namazın farklı güzelliklerini anlatan bu kitaplar, insanların namaza başlamalarına veya daha fazla önemseyip derinlik kazanmalarına sebep olmuştur. İnanıyoruz ki, namaz kitaplarının daha çok okunması, namazın keşfedilmesine ve namazın önündeki engellerin kalkmasına vesile olacaktır. Başta cami, Kur'an kursu, vakıf ve dernek kütüphaneleri olmak üzere namazı keşfetmek isteyen bütün kitapseverleri, bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Moral Kitap Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, kitaba ulaşmayı kolaylaştırmayı kendilerine misyon edindiklerini ifade ederek “Türkiye’de çeşitli nedenlerden dolayı kitaba ulaşamayan çok ciddi bir kesim var. Biz Moral Kitap olarak bu kesime kitabı ulaştırarak büyük bir engeli kaldırmak istiyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bir adresi olan herkese bize telefonla ulaştığı sürece kitaplarını ulaştırıyoruz” dedi.

Namaz kitapları kampanyasında olaya ticari olarak yaklaşmadıklarını kaydeden İmamoğlu “Namaz hakkında yazılmış çeşitli kitaplar var. Bunların hepsi topluma namazı sevdirmek amacıyla yazılmış. Ancak bir kişinin bizim oluşturduğumuz namaz külliyatına bir anda ulaşması mümkün değil. Toplam tirajı beş milyona ulaşmış 28 namaz kitabını bir araya getirerek okuyucunun bir namaz külliyatına sahip olmasına vesile olmak amacıyla düzenlenen bu kampanyaya destek vermekten mutluyuz” diye konuştu.

İmamoğlu, Türkiye’nin neresinden olursa olsun 0212 444 24 14 nolu telefonu arayan herkese 28 kitaptan oluşan namaz külliyatını kargo ücreti dâhil 100 liraya ve taksitle ulaştıracaklarını söyledi.

Namaz Gönüllüleri Platformu ve Moral Kitap işbirliği ile düzenlenen kampanyada yer alan namaz kitapları ve yazarları şöyle: Risale-i Nur’da Namaz ve Hikmetleri, Bediüzzaman Said Nursî; Sabah Namazına Nasıl Kalkılır, Cemil Tokpınar; Niçin Namaz, Vehbi Karakaş; Namaz: Bir Tevhid Eylemi, Abdullah Yıldız; Namaz Gözaydınlığım, Mehmed Göktaş; Namaz Bilinci, Hasan Hafızoğlu; Gece İbadeti, Abdülhakim Yüce; Namaz: Niçin ve Nasıl Kılınır, Mehmed Paksu; Namaz: Dirilişe Çağrı, Ahmed Bulut; Namazla Yeniden Doğdum, Yaşar Alptekin; Namazı Yaşayanlar, Said Demirtaş; Namazla Kıyam Etmek, Abdullah Büyük; Namazla Yaşamak, Veysel Akaya; Müslümanım Diyen Bir İnsan Niçin Namaz Kılmak İstemez, Feyzullah Birışık; Namaz ve Karakter Gelişimi, Esma Sayın Ekerim; Namaz Akılları Durduran Mucize, Dr. Kerim Buladı; Dinimin Direği Namaz, Süleyman Bosnalı; Namaza Giden Yollar, Alaaddin Başar; Namaz Çağrısı, Ramazan Kayan; Namazı Anlayarak Kılmak, Prof. Davut Aydüz; Kıl Beni Ey Namaz, Senai Demirci; Niçin Günde Beş Vakit Namaz Kılmalıyız, Sabahattin Uçar; Namaz: Darda Koymaz, Abdülaziz Kutluay; Namaz Kahramanları, Cemil Tokpınar; Namaz Âşıkları, Ali Balkan; Çocuklara Namazı Nasıl Sevdirelim, Ahmed Bulut; Namazın Sırları, Ahmed Altun; Ali’nin Seccadesi, Cüneyd Süavi.